9 Haziran 2015 Salı

Jambonlu Kuşkonmazlı Yumurta


Merhaba..
Bu yıl ilk kez pazarda kuşkonmaz gördüm.. Hemde doğal ortamda kendiliğinden yetişmiş kuşkonmaz.. Yerel adıyla yılan kuyruğu.
Bence kahvaltılar kadar sahur sofralarındada yer bulacak oldukça doyurucu bir tercih kuşkonmazlı yumurta..

Malzemeler :
5-6 adet kuşkonmaz
2 çorba kaşığı tereyağ
3 adet yumurta
3 dilim dana jambon
Tuz

Yapılışı:
Kuşkonmazlar yıkanıp fazla uzun olmayacak şekilde doğranır.
Jambon dilimleri de kare kare parçalar halinde kesilip bir kenara alınır.
Yumurtalar cam bir kasede tuz ile çırpılır.
Tereyağ tavaya alınıp ertilir. Üzerine kuşkonmazlar alınıp çok az tuz eklenerek kavrulur.
Kavrulmaya devam eden kuşkonmazların üzerine jambonlar ilave edilip kavurmaya devam edilir. Çırpılmış yumurta ile buluşturulup sağından solundan havalandırarak pişirilir.
sıcak sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun..

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

ben hiç yapmadım ama nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.