2 Şubat 2012 Perşembe

Rabbim' in Cennet Tasviri İyiki Doğdun!!

Günaydınlar,
Bugün 2 şubat!!!
Dünyanın en melek kalpli insanı, en bitanesi, en güzel yemek yapanı, en güzel seveni, en güzel eşi, en güzel annesi, en beceriklisi ve hatta en iyi popoya terlik vurucusu benim canım annemin doğum günü..
İlk kez ayrıyız... Kalplerimiz bir olsada kucaklaya kucaklaya kutlamayı ne çok ister gönül.. Ama yaşadığı için, yaşadığım için şükrediyorum tabii, ayrı şehirlerde de olsak nefes alıyoruz aynı atmosferde..
Sessiz okuyucularımdan sevgili Kübra, facebokta şöyle yazmış; "O'ndan ayrı kaçıncı ilk ? ilk bayram ,ilk doğum günü, ilk hastalık... :( annemi özledimm :(:( evlenipte uzaklara giderseeen böyle olur diyorlar bana :) bende sana derim Deniz . Allah yuvanda mutlu etsin seni gerisi boş . Eminim annen de bunu istiyordur . Allah mutluluğunuzu daim etsin kocanla."
Evet bu O'ndan ayrı kaçıncı ilk? İlk kez hasta olduğumda yazdım buraya, hatta Dostum bana mızmızlanma bu kadar dedi:)), ilk doğum günümde de yazdım.. İlk bayramda da.. Bayramın sonuna kavuşsakta ilk onunla bayramlaşmak isterdi gönlüm.. Olsun yine de kavuştuk ya..
Sonra geçenlerde hastalandığımda, koşarak geldi, iki gün uykusuz kaldı benim için.. Beni alıp götürdü, ben bakarım kuzuma dedi.. Baktı da.. Ameliyathaneye ilk kez girdim ve nedense çok korktum, çıkar çıkmaz "anneee" diye ona sarılmışım ama hatırlamıyorum... Ya olmasaydı? Düşünemiyorum bile..
Üst fotoğrafta benim değil annemin ben Gümüşhanedeyken bize yaptığı portakallı çikolatalı pastanın fotoğrafıdır.. Yazıyorda zaten üstünde:) Değme süslenmiş pastalardan daha güzel değil mi?
"Kendime de pasta yapıcam, kekini de aldım, ma krema nasıl yapılıyodu unuttum" dedi telefonda, sesimin titremesine engel olamadım ama çaktırmadım O' na... "ben sana bidaha anlatırım" diyebildim sadece..
Yaşım kaç olursa olsun, ne kadar zorluklara direnirsem direneyim annem söz konusu olunca kundak bebeğiyim ben.. Atarım kendimi onun kollarına..
Çünkü dediğim gibi; O dünyanın en melek kalpli insanı, en bitanesi, en güzel yemek yapanı, en güzel seveni, en güzel eşi, en güzel annesi, en beceriklisi ve hatta en iyi popoya terlik vurucusu benim canım annem :)
Doğum günün kutlu olsun bitanemm..
Son olarak; annesi yanında yakınında ve en önemlisi hayatta olanlar kıymetini bilin, eminim biliyorsunuz da:)
Anacığı ebediyete göçenler ise, öncelikle Rahmet dilerim Allah'ımdan, sonrada üzülmeyin derim, Rabbim cenneti sermiştir belki onlara.. Zaten her biri bir cennet parçası, bir cennet kesiti değil mi annelerimizin...
Rabbimizin cennet tasviri annelerimiz iyiki varsınız...
Gözyaşlarımı tutamıyorum, mutlu günler diliyorum....

36 yorum:

Erguvan Vakti dedi ki...

Allah uzun ömürler versin anneciğine.
Ayrı ama en azından dönüp dolaşıp gidebiliyorsun,o da sana kucağını açıyor,ne büyük mutluluk...
Sevgilerimle.

Nilgün dedi ki...

Deniz'cim annenin sağ olduğunu bil de önemli değil uzak olsun. Hiç olmazsa telefonun ucunda sesini duyabiliyorsun. Pastan nefis görünüyor. Ellerine sağlık, annene sağlıklı ve mutlu yaşlar..

Unknown dedi ki...

Bıcırığım sabah sabah ağlattın beni:)
Rabbim anneciğini,anneciklerini başı
nızdan eksik etmesin.Ben ve daha ne kadar çok insan anasına doyamadı.Za
ten yaş kaç olursa olsun onlara doyulurmu?Rabbim anneciğine sağlık,hu
zur,mutluluk dolu güzel bir ömür versin.Pastasıda harika ellerine sağ
lık kocaman öpüyorum.

NzlGl dedi ki...

Denizim anneciğinin doğum günü kutlu olsun. Allah ona sağlıkla uzun ömürler versin. Başınızdan eksik etmesin.

Hasret zor ama yinede giderilebilir. Bazıları varki ne yapsan fayda vermiyor.
İlk bayramda, ilk hastalandığında, ilk doğumgününde olmuyor olamıyor.
Seni çok iyi anlayanlardanım. Ne mutlu annene onun kıymetini bilen bir evladı var.
İnşallah allah sanada böyle evlatlar nasip eder.
çok öptüm

olsada yesek suzan dedi ki...

Denizcim ne güzel yazmışsın yüreğine sağlık, Allah' ım onların yokluğunu göstermesin bize, ben dokuz yıldır gurbetteyim ah o ilkler yok mu hepsi geçti beşımdan insan hayatta herşeye alışıyor inan ne yapalım...anneciğinin doğum gününü kutluyorum ve ellerinden öpüyorum canım pasta çok harika görünüyor ahh anne eli gibi var mı değil mi...

cafézey dedi ki...

Sevgili arkadaşım,
Annenizin doğum gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Bugün benim babamın da doğum günü :-) ve ben de onlardan çooooookkkk uzaklardayım. :-(
Hasretlik zor. Çeken biliyor gerkeçten. Ama ben buna biraz daha alıştım gibi. Çocukluğumdan beri gurbetlik yaşıyoruz. Çocukluk döneminde birlikte gurbette olunca çekilen memleket özlemi gençlik döneminde iş nedeniyle aileden ayrılma şimdi ise evlenip iyice gurbetteyim. Allah hepsinin canlarını sağ etsin ayaklarına taş değdirmesin de varsın özlem olsun. Özlemler çok güzel kavuşmanın tadına varınca...
Hoşçakal.

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Sevgili anne ne Rabbım den sağlıklı huzurlu ömürler diliyorum..
Sevdikleri ve sevenleri ile birlikte mutlu yaşlara girsin..

Yaşam savuruyor..kimse atasının hanesın de kalmıyor ...önemlı olan yürekdekı bagların kopmaması..

YAŞAMIN TÜM GÜZELLIKLERİ SİZLERLE OLSUN...

Unknown dedi ki...

Güzel cilegim benim... Rabbim tüm dualarini kabul etsin... Sevgili anneciginin dogumgününü tüm kalbimle kutluyor, saglikli, uzun bir ömür diliyorum.... Hep seninle, hep sizinle olsun insallah... Sevgilerimle,

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Gözlerim dolu dolu okudum yazını, ne güzel anlatmışsın anne özlemini. Bende geçen sene evlendim, ayrıldım ana kucağından. Ne zor değil mi hep onunla birlikte yaptığın birçok şeyi yalnız başına yapmak. Nice mutlu, huzurlu, sağlıklı yıllar dilerim anneciğine. Rabbim hayırlı uzun ömürler versin sizlere.

neslice tarifler dedi ki...

Kıyamam ben sana Denizim. Allaha şükürki annen hayatta ve sağ. Varlığı bile yeter. Zordur bilirim, hele annenin yokluğunun tesellisi daha zordur ama sen çok güçlü bir kızsın. Annen için de zordur sensiz günlere alışmak. Bi zaman gelecek senin kuzuların olacak, o zaman anneni daha iyi anlayacaksın. Annen iyiki doğmuş, iyiki seni doğurmuş. Geçen sene annen için yaptığın pasta geldi de aklıma, yıllar nasıl geçiyor dedim. Ağlama kıyamam ben sana. Senin o tatlı yanaklarından, annenin de ellerinden öpüyorum.

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Denizim,sabah sabah beni hüzün'lendirdin.Duygularını ne de güzel dile getirmişsin.RABBİM her daim anacına sağlıkla uzun ömürler versin.Başınızdan eksik etmesin.
Şanslısın ki gurbet de olsa görebileceğinin umudu var.Orda durduğunu biliyorsun.
Biliyormusun ben anne demeyi özledim!!!Çünkü 7 yıldır annesizim.RABBİM yaşayan annelerimize uzun ömürler versin.Rahmetli olan annelerimize,babalarımıza tüm ölmüşlerimize rahmet eylesin.Mekanları cennet olsun.
Amin.
Sevgiler...

istebudurhayat dedi ki...

Annene hayırlı ömürler dilerim,Benimde babamın d.günü oda kardeşimin yanında izmirde Allah bu değerli varlıkları başımızdan eksik etmesin

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
kıyamam ben sana. Anneciğinin doğum günü kutlu olsun. Sağlıkla, neşeyle ve huzurlageçen bir yıl olsun inşAllah. Ne güzel de annesine duygularını anlatırmış benim çilek kızım. Uzakta da olsan onun nefes aldığını ve sağlıklı olduğunu bilmek dünyanın en güzel şeyi. Artık uzaklar eskisi kadar uzak değil kuzum. İstediğinde ya da annen istediğin de birbirinize gidebilir, sesini duyabilir ya da internetten birbirinizi görebilirsiniz. Elbette yanında ki gibi olmaz ama bu da yaşamın getirdikleri. Ben biliyorum ki anneciğin sen eşinle mutlu olduğun sürece o orada çok mutlu.
Sevgiyle kal.

Unknown dedi ki...

Canin annecigine nice nice senelre o zaman

pasta harika

:-)))

Narince dedi ki...

Hah, şimdi olacak gibi!

Anneciğinin doğum gününü kutlarım canım. Nice mutlu güzel yıllar dilerim.

Pelin dedi ki...

Denizciğim, anneciğinin doğum günü kutlu olsun. Nice seneler sağlıkla, bir arada mutlu bir ömür sürmenizi dilerim. Ben de anneciğime sağlıkla kavuşacağım günleri bekliyorum.
Sevgiler

Tümay Öztürk dedi ki...

Denizciğimmmmm annenin doğumgünü kutlu olsun:) Yazdıkların o kadar güzel ki. Fotoğrafını da görmüştüm bir gün bir yayınında koymuştun. Canım hep birlikte nica sağlıklı yıllarınız olsun. Benim için de sıkı sarıl annene canım:) Seni de çok öptüm...

reyhane dedi ki...

Annenize nice güzel yaşlar dilerim..

Adsız dedi ki...

Ben Kübra Nur :)facebookta yazdığım yorumumu yazında görünce hem sevindim hem duygulandım. bende ana kuzusuyum senin gibi ama kader böyleymiş aramızda kilometreler var hani demişsin ya "sesimin titremesine engel olamadım ama çaktırmadım O'na" diye bu durumu çok yaşadım . sessiz sessiz ağladım belli etmedim. bazen de hıçkırıklara boğuldum yalnız başıma kimse duymadı beni. anne bambaşka .. hele anne sevgisi anlatılamaz . bizi tek karşılıksız sevenler onlar . Rabbim değerini bilmeyi nasip etsin . 2,5 ay oldu annemi görmeyeli çok özledim . senin anneciğinin de doğum günü kutlu olsun Allah hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin. torununu kucağına almayı nasip etsin inşallah . Allah seni de yuvanda mutlu etsin hayırlı evlatlar versin ..

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Amanın aman duyanda 50ye merdiven dayamış zannedecek,kızım sen daha dün kü bebesin;)

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

ahhh ana hasreti sevgisi nasıl yazdrıyor insana dökülüveriyor sevgi ssözcükleri özlemle ((
canım ALLAH anneciğine ve de sana hayırlı uzuun ömürler versin doğumgünü kutlu olsun pastasıdaçok şık ellerine sağlık:)
çok öptüm sevgiler güzel kardeşim:))

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Canım Denizim,
Annenin doğum gününü kutluyorum. Rabbim annene sevdikleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu nice yıllar versin.
Pastası da çok güzel görünüyor, annenin ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Canım Allah anneciğine uzun,sağlık bir ömür nasip etsin.
Başınızdan eksik etmesin.

Nice sağlıklı yaşalr filiyorum.
Pasta harika olmuş.
Anneciğinin ellerine,emeklerine sağlık.
Doğum günü kutlu olsun.

SeneminYemekleri dedi ki...

allah uuzn ömürler versin canım. Nice yıllara hep birlikte olmanızı dilerim.

SADE KAHVE dedi ki...

Allah ayırmasın canım sizi. Nice seneler anneciğine....

saniyesultan dedi ki...

allah sizi annenizden ayırmasın ona uzun ömürler..Akçaabat poğaca süper uymuş..pasta da güzel gözüküyor.

sevil şahin dedi ki...

Denizcim canım annelik anne olmak hepsi apayrı bir güzellik. Anneciğin eminim seninle gurur duyuyor ve bu satırları okuyunca çok ağlıyordur. Bırak uzakta olsun ama hayatta ve en önemlisi SAĞLIKLI olsun. O kadar acı ki annene bir şey olacağını bilmek ve onun olmaması Allah'ım kimseye yaşatmasın. Hep güzelliklerle dolu bir hayatınız olsun.
Anneciğinin doğum günü kutlu olsun. Nice sağlıklı senelere ...

pembe kekik dedi ki...

Annenin doğum günü kutlu olsun.Sağlıklı mutlu uzun ömür dilerim.Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Ah!benim gönlü güzel,dili bal,Denizim,
rabbim sağlıklı,huzurlu ömürler versin anneciğine,sizlere,
ne güzel dile gelmiş satırların,keyifle okudum,amin canım amin,
inş.ayırmasın bizleri rabbim onlardan,
sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

denizim ne de güzel paylaşmışsın bizimle hissettiklerini.. okurken kötü oldum böle gözlerim dolu dolu oldu.. Allah herkesin annesini bağışlasın çocuklarına.. onlarsız hayat zor.. anneciğinin doğumgünü kutlu olsun bitanem.. allah seni sevdiklerinden ayırmasın..

vintageduygular dedi ki...

Annecigine saglikli mutlu huzurlu nice yillar dilerim canim.Sevgiler

élif(keyf-i mutfak) dedi ki...

denizcim ne güzel dile getirmiş anne sevgisini..Allah ayırmasın sizi..sen bide anne ol o zaman daha da anlayacaksın kıymetini:)

Baharcicegi dedi ki...

Anneciginin dogum günü kutlu olsun saglikli huzurlu zun ömüsler dilerim,pastasida nefis olmus
Denizcim ben annemi senede bir görüyorum Rabbim canlarini sag etsinde senede bir defada olsa göreyim annecigimi

İnci Yemek dedi ki...

Denizim çok güzel hazırlamışsın yazınıda pastanıda:)bir nefeste okudum canım.
Anneciğinin doğum gününü kutlarım
senin hazırladığın pastanı görmüştür umuyorum:)anneciğinin iyi olması sağlıklı olmasını biliyor olman bile uzak olmasından çok daha iyidir:)
Kandilinizi kutlar,öperim seni canım...

Unknown dedi ki...

Hayirli huzurlu kandiler canim öptüm.

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Hayırlı cumalar,Mevlid Kandilimiz kutlu olsun canım.
Sevgiler...