6 Şubat 2014 Perşembe

Tavuk Kıymalı Kadınbudu Köfte

Merhaba..
Türk milleti olarak kırmızı etli yemekleri çok sevdiğimiz aşikâr.. Köfteler de öyle..
Kadınbudu köfteyi severek yapar, tüketiriz; doyurucudur, bereketlidir..
Annemden çıkan fikirle tavuktan kıyma çektirelim, dana kıyması ile karıştıralım dedik, bir de böyle deneyelim.. Sonuç mükemmeldi.. Tavuktan olsa gerek daha sulu ve yumuşak bir kıvam ortaya çıktı..
Denemeniz dileği ile..

Malzemeler:
300 gr. tavuk göğsünden çekilmiş kıyma
250 gr. dana kıyma
Yarım su bardağı pirinç
1 adet büyük boy soğan
1 yumurta
Yarım demet maydonoz
2 dilim ekmeğin içi ıslatılıp sıkılmış
Tuz karabiber ve zevke göre baharatlar

Kızartmak için:
Sıvıyağ
2 yumurta
Galeta unu

Yapılışı:
Pirinçler yıkanıp, 1 su bardağı suda haşlanır.
Tavuk ve dana kıymaları karıştırılır.
Rendelenmiş soğan ve kıyma karışımının yarısı kavrulur, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kıyma karışımının diğer çiğ yarısına karıştırılır. Haşlanan pirinçler ve ekmek içi eklenir.
İnce kıyılmış maydonoz, tuz, karabiber, baharatlar ve bir yumurta kırılıp iyice yoğrulur.
Elde edilen köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yassı ve oval şekiller verilir.
Önce galeta ununa sonra da yumurtaya bulanan köfteler sıvıyağda kızartılıp sıcak sıcak servis edilir..

Afiyet olsun...

3 yorum:

Emine Kaya dedi ki...

Ellerinize sağlık eminim çok nefistir sevgiler :)

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.

aylinden denemeler dedi ki...

Ohh ne güzel olmuş ellerine sağlık