2 Aralık 2014 Salı

Etli Kapuska


Merhaba..
Kış mevsiminin en güzel sebzelerinden beyaz lahana..
Dolması, salatası, turşusu ve kapuskası ile süslüyor sofralarımızı..
Eşimde bende sebzelerden yana sıkıntılı değildik zaten soframıza katılan kızımızda bizim gibi çok şükür. Beyaz lahanayı çok sevmesi beni çok çok mutlu ediyor. İlk kez kapuskasını yedirdim bu sefer yaptığımda ve onu da çok sevdi. Baktım blogda yok kapuska hemen eklemek lazım dedim :)
Zeytinyağlı olarak da yapılan kapuska kıymalı yada etli çok daha lezzetli oluyor bence, ki ben bir iki parça kemikli et koyuyorum daha da lezzetleniyor..

Malzemeler:
15-20 yaprak lahana
300 gr. kuşbaşı et
1-2 parça kemikli et
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı su
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber

Yapılışı:
Lahana yaprakları yıkanıp kıvırcık doğrar gibi ince ince kıyılır.
Etler tencereye alınıp kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar sotelenir.
Soğanlar yemeklik doğranıp sotelenmekte olan etlerin üzerine eklenir, hafif tuzlanır.
Domates ve biber salçası bir çay bardağı kadar su ile açılıp etin üzerine eklenir. Birkaç dakika pişirilip kıyılmış lahanalar eklenir, lahanalar solup çökene kadar kavrulur.
2 su bardağı kadar sıcak suyu eklenip baharatları kontrol edilen kapuska kısık ateşte pişmeye bırakılır.

5 yorum:

Asyadan Esintiler dedi ki...

Lahanalı yemeklere bayılılrım.Ellerine sağlık şekerim :)

Unknown dedi ki...

inanırmısın ben hiç yapmadım bu yemegi tadını çok merak ediyorum.ellerine saglık.

pembe kekik dedi ki...

Kızım bayılıyor etli kapuskaya ellerine sağlık. Nefis olmuş. Sevgiler.

nursevincelezzetler dedi ki...

Canım bende bugün kabuska yazıp bloğumda aradım inanırmısın? Biz karı koca kabuskayı çok severiz. Acılı yaparım ve bloğuma tarifi yüklememişim bende:)) Daha önce yazarlık yaptığım siteye yazmışım .:) ilk fırsatta benimde yazmam lazım. Etlide çok güzel. Ellerine sağlık.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ben de çok severim kapuskayı. ellerine sağlık,pek leziz görünüyor,