9 Eylül 2014 Salı

Dondurucuda Kışlık Türlü


Merhaba..
Bu yıl kendimi aştım çeşit çeşit kışlıklar hazırlayıp kaldırdım, sizlerle gün gün paylaştım.. Sonuna geldik sayılır :)
Bugün de dondurucuda türlü tarifini vereceğim sizlere, yaz sebzeleri ile mis gibi hazırlayıp kışın afiyetle tüketebilirsiniz..
Belirtmek istediğim yegâne ayrıntı, patlıcanları bol sıvıyağda kızarttım, dondurucuya koyarken de, şimdi taze taze yaparken de kızartıyorum patlıcanı, su ile buluştuğunda haşlanmış tadı pek hoşuma gitmiyor çünkü..Benimle aynı fikirdeyseniz eğer sizde kızartın derim..


Malzemeler:
1 kg. taze fasülye
3 adet kabak
2 adet patlıcan
10 adet sivri biber
5-6 adet domatesin püresi
3 adet iri kırmızı kapya biber
Tuz

Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulup küp küp doğranır tuzlu suda bekletilir. 
Fasülyeler ayıklanıp yıkanır, 3-4 parçaya kırılır.
Kabaklar soyulup küp küp doğranır.
Patlıcanlar sıvıyağda kızartılır.
Biberler temizlenip minik minik doğranır, tencereye alınıp tuzlanarak sotelenir, üzerine domates püresi, fasülyeler, patlıcan ve kabaklar sırası ile eklenerek fasülyeler hafif solana kadar kavrulur.

Ocaktan alınıp soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine pay edilip, ağızları sıkıca kapatılarak dondurucuya kaldırılır. 

Afiyet olsun...

2 yorum:

GÜL'ÜN MUTFAĞI Dogada dedi ki...

Denizciğim çok emek verdin, inşallah iyi günlerde tüketmek nasip olsun. Türlü yapmak hiç aklıma gelmezdi iyi fikir dolapta doldu ama 2 pakette olsa yapacağım canım

Tülin AKIN ATEŞAL dedi ki...

Bu türlü çok pratik olmuş,denemek lazım canım ellerine sağlık...