16 Eylül 2014 Salı

Midye Börek


Merhaba..
Dumanı üstündeyken ilk önce dünkü kahvaltı soframdaki tarifleri paylaşmak istiyorum..
Midye Börekle başlayalım, devamı gelsin sonra bakalım..
Şekil itibarı ile çok şirin bir o kadar çıtır ve lezzetli börekleriniz olsun isterseniz, şiddetle tavsiye ederim..

Malzemeler:
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su

İç malzeme için:
4 adet iri haşlanmış patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber,
Sıvıyağ

Üzeri için:
1 adet yumurta

Yapılışı:
İç malzemesi için; patatesler rendelenip bir kenarda bekletilir.
Bir tavaya bir miktar sıvıyağ konulup yemeklik doğranmış soğanlar sotelenir, üzerine salça, patates ve baharatlar sırası ile eklenip kavrulur. Soğuması için bir kenara alınır.
Su ve sıvıyağ bir kasede karıştırılır.

Yufkalar 1. fotoğrafta olduğu gibi dört parçaya ayrılır. 2. fotoğraftaki gibi yağlı karışım yufka parçasına sürülür.
El yordamı ile sivri ucundan geniş kısmına doğru büzülen (bkz.3 fotoğraf) yufkanın iki kulağı yukarı doğru çevrilir. (bkz.4. fotoğraf)
İki kulağın birleştiği yere iç harçtan bir kaşık konulup (bkz.5. fotoğraf), dikkatlıce sarmaya başlanır. (bkz.6. fotoğraf)
Sarma işlemi tamamlanan yufka parçası bükülme noktası üstte kalacak şekilde fırın tepsisine sıralanır.

Tüm yufka parçacıkları için aynı işlem yapılır.
Bir kasede yumurta çırpılır.
Üzerine yumurta sürülüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.

Afiyet olsun..



7 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok şık sunumlu bir börek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Unknown dedi ki...

görüntü çok güzel lezzetininde güzel olduğuna eminim, ellerine sağlık canım :)

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Çıtır, çıtır bayılıyorum bu böreğe ellerine sağlık Denizciğim

nursevincelezzetler-yemek tarifleri dedi ki...

Ellerine sağlık canım.Misafirler şanslı.. Çok severiz ve çok zevkli midye börek , büzgülü börek dondurucudada saklanabiliyor. sevgiler.

TATESAL dedi ki...

Harika bir börek ellerine sağlık Denizcim,bende çoğu zaman tercih ediyorum...patatesli oluşu hele de patatesin kavrularak yapılması ayrı bir lezzet vermiştir,en sevdiğim iç türü...

vintageduygular dedi ki...

nefis görünüyor Denizcim, ellerine sağlık

PAPATYA PRENSES dedi ki...

pattisli börek olsun da midye kol farketmez :))
tabi bide salçasız olsun benimki
ellerine sağlık.