8 Eylül 2014 Pazartesi
Dondurucuda Karnıyarıklık Patlıcan
Merhaba..
Yazın en güzel lezzetlerinden birisi de patlıcan şüphesiz..
Yaz kış tezgahlarda boy gösterse de, patlıcan yaz sebzesidir efendim :)
Ben de hazırlıklar çerçevesinde karnıyarıklık olarak hazırladığım patlıcanlarımı sizlerle paylaşmak isterim..
Hatırlamak isteyenler veya yeni öğrenenler için Karnıyarık Tarifim Burada..
Malzemeler:
İstenilen miktarda kemer patlıcanı
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur, tuzlu suda bekletilir. Siyah suyu çıkan patlıcanların suyu süzülüp tekrar yıkanır, iyice kurulanıp ortası karnıyarık olması için yarılır.
Kızartma tenceresinde tuzlanarak her yeri eşit olacak şekilde kızartılır.
Kağıt havlu serili tepsiye sıralanan karnıyarıklar soğuduktan sonra buzluk kabına yerleştirilip, dondurucuya kaldırılır.
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Karnıyarık gibisi var mı? Favori yemeğimiz....ellerine sağlık huzurla tüketin...
ellerine sağlık becerikli kızım mevsimindeki gibi olur mu sonra ? bereketli olsun inşallah
kış hazırlıkları tam gaz devam ediyor Allah ağız tadı ile yemeyide nasip etsin inşallah ellerine sağlık :)
Yorum Gönder