8 Eylül 2014 Pazartesi

Dondurucuda Karnıyarıklık Patlıcan


Merhaba..
Yazın en güzel lezzetlerinden birisi de patlıcan şüphesiz..
Yaz kış tezgahlarda boy gösterse de, patlıcan yaz sebzesidir efendim :)
Ben de hazırlıklar çerçevesinde karnıyarıklık olarak hazırladığım patlıcanlarımı sizlerle paylaşmak isterim..

Hatırlamak isteyenler veya yeni öğrenenler için Karnıyarık Tarifim Burada..

Malzemeler:
İstenilen miktarda kemer patlıcanı
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz

Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur, tuzlu suda bekletilir. Siyah suyu çıkan patlıcanların suyu süzülüp tekrar yıkanır, iyice kurulanıp ortası karnıyarık olması için yarılır.
Kızartma tenceresinde tuzlanarak her yeri eşit olacak şekilde kızartılır.
Kağıt havlu serili tepsiye sıralanan karnıyarıklar soğuduktan sonra buzluk kabına yerleştirilip, dondurucuya kaldırılır.

Afiyet olsun..

3 yorum:

Tülin AKIN ATEŞAL dedi ki...

Karnıyarık gibisi var mı? Favori yemeğimiz....ellerine sağlık huzurla tüketin...

Susam Corekotu dedi ki...

ellerine sağlık becerikli kızım mevsimindeki gibi olur mu sonra ? bereketli olsun inşallah

aylinden denemeler dedi ki...

kış hazırlıkları tam gaz devam ediyor Allah ağız tadı ile yemeyide nasip etsin inşallah ellerine sağlık :)