2 Eylül 2014 Salı

Karanfilli Şeftali Kompostosu


Merhaba..
Eylül dedik, sonbahar dedik, havalar iyice soğumadan, şeftali zamanı geçmeden komposto tarifimi paylaşayım istedim..
Aslında kış hazırlıkları serisi yapıyordum, yapacağım da ama araya bu komposto girmeliydi :) Yarından itibaren kış hazırlıkları devam edecek..

Malzemeler:
5 adet şeftali
2 su bardağı toz şeker
1 tutam karanfil tohumu
2 lt. su

Yapılışı:
Sıcak su ve şeker bir tencereye alınıp ocağın altı yakılır, kaynamaya bırakılır.
Şeftalilerin kabuğu soyulup küp küp doğranır, kaynayan şerbetin içine eklenir. Karanfil tohumları da verilip şeftaliler pişip yumuşayana kadar kaynatılır.
Şeftaliler piştikten sonra ocağın altı kapatılıp ılınmaya bırakılır, soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır.
Kaselere pay edilerek servis edilir.

Afiyet olsun..

4 yorum:

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Allah kış için hazırladıklarını da afiyetle tüketmeyi nasip etsin inşallah. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

Unknown dedi ki...

kış hazırlıkları bir bizim evde başlayamadı daha :)
ellerine sağlık çok severim :)

Duygu dedi ki...

Ellerine saglik Denizcim. Ben de biraz biraz kis hazirliklari yapmakla mesgulum bu aralar. Kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

Tarifinize bayıldım çok lezzetli görünüyor, mutfağımda mutlaka deneyeceğim. Paylaşımınız için teşekkür ederim.