17 Eylül 2014 Çarşamba

Mısırunlu Limonlu Kurabiye


Merhaba...
Kurabiyeler çay sofralarımızın vazgeçilmezi, yalnız içilen kahvelerin eşlikçisi şüphesiz..
Her kurabiye güzel muhakkak ama ağızda dağılanlar ayrı bir tarafta benim için..
Metini çok duydum bu kurabiyenin, kahvaltı sofram için de fırsat bu fırsat dedim ve hazırladım, çok kısa sürede çok lezzetli kurabiyeler yapmak isterseniz eğer bu tarif tam size göre..

Malzemeler:
125 gr. margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı tepeleme pudra şekeri
1,5 su bardağı mısır unu
2 su bardağı buğday unu
1 pk. vanilin
Yarım paket kabartma tozu
1 limonun kabuğunun rendesi

Yapılışı:
Oda sıcaklığında margarin, pudra şekeri, vanilya ve yumurta derin bir kaba alınıp yoğrulmaya başlanır.
Sıvıyağ ve limon kabuğu rendesi eklenerek yoğrulmaya devam edilir.
Kabartma tozu, mısır unu ve buğday unu ilave edilerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğrulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elde yuvarlanarak yağlanmış fırın tepsisine sıralanır.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarana dek pişirilir.

Afiyet olsun..

7 yorum:

nursevincelezzetler-yemek tarifleri dedi ki...

Canım çok sevdim ben bu tarifi mısır unlu tariflere karşı ilgim var deneyeceğim inşallah. sevgiler

Tülin AKIN ATEŞAL dedi ki...

Ellerine sağlık DEnizcim bende çok severim ama yemeye çekinir oldum,kilo alıyoruz diye...ah ahh yaş ilerledikçe metabolizma yavaşlıyor...öpüyorum

Lezzet sarayı dedi ki...

Mmm bayılırım mısır unlu keke kurabiyeye. Ellerine sağlık Denizcim...

Adsız dedi ki...

Mısır ekmeğini çok sevdiğimiz için maaile bu kurabiyeyi çok beğendik yanına da Karadeniz'e özgü bir kase yoğurt nefis olur. Deniz hanım siz Kastamonu damı yaşıyorsunuz? Yazılarınızda çok sık geçiyor eşimde orada okudu Kastamonu'nun ayrı bir yeri vardır bizde selamlar...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

poğaça filan yapıyorum hamur işi olarak ama kurabiye de galba denemedim. ellerine sağlık cınım :)

hasibe acemice işler dedi ki...

elinize sağlık eminim çok lezzetli olmuştur en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum.bir Karadenizli olarak mısırunu ile yapılan her şeyi çok beğenirim.

mutfagabuyrun dedi ki...

mis gibi kokulu kokulu olmuştur canım.ellerine sağlık.sevgiler.