Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı irmik
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilin
5 çorba kaşığı un
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 pk. vanilin
3 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
Üzeri için: Hindistan cevizi
Yapılışı:
Yumurtalar ve şeker 5 dk. çırpılıp sırasıyla irmik, kabartma tozu, vanilin ve un eklenerek spatula ile söndürmeden revani harcı hazırlanır. Yağlı kağıt serili tepsiye dökülüp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirilir.
Şerbet malzemeler bir tencerede kaynatılıp bir kenarda bekletilir.
Kreması için; süt, şeker, vanilin, pirinç unu ve nişasta çırpılıp ocağın altı yakılır, göz göz olana kadar pişirilir, soğutulur.
Pişen revani keki soğuduktan sonra enine ikiye kesilip alt kısım tepsiye alınıp şerbetin yarısı dökülür üzerine kremanın yarısı serilip diğer kat üzerine kapatılır. Kalan şerbet dökülür. Şerbeti çeken kekin üzerine kalan kremada serilip hindistan cevizi ile kaplanır.
İki saat dinlendirilip dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun..
10 yorum:
Bu aralar pek adetim olmasa da tatlılara pek bir merak saldım. Bu revaniyi böyle bir dönemde görmek iyi oldu. Şerbetli tatlılara krema oldukça yakışıyor. Ellerine sağlık canım.
eline sağlık becerikli kızım
afiyet şifa olsun
ALLAH işlerinizi rast getirsin kolaylaştırsın
revanin nefis görünüyor kremayla eminim cok lezzetli olmustur eline saglik Denizcim
Ellerine sağlık :)
Ellerine sağlık canım görüntü süper... :)
Kimbilir bu revani ne kadar lezzetli omustur, aksam aksam icim cekti dogrusu, sevgiler....
sabah sabah ye beni diyor mmm ellerine sağlık
denemek istediğim bir tatlı ama henüz fırsatım olmadı.ellerine sağlık canım.çok güzel olmuş.sevgiler.
Krema ile daha enteresan olmuş ellerine sağlık canım:) sevgiler
ellerine sağlık nefis görünüyor canım çekti resmen denizcim
Yorum Gönder