21 Ocak 2015 Çarşamba

Balık Balık ve Balık :)


Merhaba..
Her yıl yasak kalksın da balıkçılar "vira Bismillah" desinler diye gözetlerim. Bazen balık yeme isteği tavan yapar hatta bizde, alabalık filan kesmez zaten istemeye istemeye yeriz malum havuz balığı. Deniz kokan, gözleri pırıl pırıl parlayan nefis hamsiler, barunşari çinekoplar uçuşur gözümün önünde..
Bu sene bereketli başladı maşallah derken, epey zamandır balık sofrası kuramaz lduk. Balıklar hep buzhaneden balıkçımızda. Bilmiyorum şehrinizde vaziyet nedir?
Yazılarıma şöyle bir bakarken farkettim ki balık sofralarımızı hiç paylaşmamışım bu sene. Elimizde olanlarla şöyle bir göz gezdirelim..
Genelde birbirinin aynı olan sofralar kuruyorum ama her sefer benim için özel.

Çıtır hamsi tava..

Yanılmıyorsam ilk soframızdı bu bu sene..

En sevdiğim Barbun Tava..

Sonra Çinekop ve Barbun Tava bu sofrada birlikte.. Tabaklarımı annem getirmişti onları çok seviyorum.

Kırmızı kırmızı kırmızı...

Salatasız balık sofrası olur mu..

Turşularımda mis gibi, kendi ellerimle yaptım..

Balık ve fırın patates vazgeçilmezimiz..

Bu sene bir de hamsi köftesi yaptım. Elif Nisa çok sevdi..

Mavinin huzuru..
Buda sonuncu..

Bereketli sofralarımız olsun inşallah..

9 yorum:

BaY gÜnLüK dedi ki...

Sofranız ve balıklar harika görünüyorlar. Alakasız olacak ama bir şey sormak istiyorum; salatalarınızda ki havuçları nasıl bir rende ile yaptınız? Benim rendem havucu inceltiyor. Ben ise birazcık dişe dokunur olmasını istiyorum. Kullandığınız normal rende mi yoksa robot mu kullandınız? Cevap için şimdiden teşekkürler.

kalpkurabiye dedi ki...

Ucgen rendem var onun ince kismi ile rendeliyorum....

*mehtap dedi ki...

balık bizde çok severiz ama genelde taze taze zor bulunuyor tanıdık balıkçı edinmekte fayda var..

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun canım.sevgiler.

Unknown dedi ki...

Balığa gel balığa... Zengin bir sofra olmuş canım.Ellerine sağlık ;)

Asyadan Esintiler dedi ki...

Denizcim tam bizlik olmuş sofran .Biz de balığı çok severiz.Sofrandakileri de ayrıca severiz :) ellerine sağlık.Herşey harika ve enfes görünüyor.

vişnap dedi ki...

Sevgili Deniz çok şükür gerek burada gerek Karadeniz'e gittiğim de hep balıkların en tazesini bulma alma şansımız var ben de illa o balık çok taze olunca daha bir başka seviyorum hani böyle taze balığı dondurucuya da o yüzden hiç koymam varsa tazesi yerim yoksa bakar iç geçiririm.Çünkü ne olursa olsun balık dondurucuya girip buz tuttumu bir gün dahi geçse aradan tadında yavanlık oluyor.Ama anlamadığım donmuş ithal uskumrular da bu olmuyor bir tek onları buzlu seviyorum.Yaz günlerinde balık kıtlığında onlarla balık isteğimizi gideriyoruz.Canım balık sofraların çok güzel Rabbim bereketli kılsın eline emeğine sağlık her şey çok güzel sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Barbun benim de favori baliğimdir. Hamsi sevgisi ayri zira hamsi balık degil hamsidir burada. Havalar sıcak gidince balık Rusya'ya kaçıyor maalesef. Bir de biz balik ve hamsiyi tek tek degil birbirine yaklaştırıp yuvarlak sekilde kizartiyoruz. Sofralarınızın hepsi pek şık. Tabaklariniza bayıldım. Trabzon'dan selamlar... Sevil

bademlebuduk dedi ki...

tabaklara bayıldım, balık sever olduğunuz belli, afiyetler olsun