9 Ocak 2015 Cuma

Kardanadam Lokumlar


Malum yurdumuzun büyük bir kesiminde kar etkili, okullar tatil.. Keyifli yanlarını dile getiriyor olsak da sokak hayvanları ve evsiz insanlar için eziyete dönüşmüş durumda. Rabbim dermansız dert vermesin, herkese bir sıcak bir yuva nasib etsin inşallah.
Evsiz insanlar için bulunduğunuz illerde oluşturulan özel hatlara veya beyaz masa servislerine muhakkak başvurun. Sokak hayvanları içinde elimizden geldiğince evimizin önüne veya parklara kalan yemeklerden kaplarla bırakalım, su koymaya çalışalım.
Kar dedik, kış dedik bir de kardan adam yapalım istedik. Ama lokumdan :)
Sizde yapıp çocuklarınızı ve çocuk kalan yanlarınızı sevindirin :)

Malzemeler:
3 su bardağı süt
1 paket vanilyalı puding
7 çorba kaşığı irmik
7 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilin
1 çorba kaşığı margarin
Mantolamak için:
Hindistan cevizi
Süslemek için:
Damla çikolata
Havuç
Dr. oetker icing

Yapılışı:
Tencereye süt, puding, irmik ve tozşeker alınıp karıştırılır. Ocağın altı yakılıp sürekli karıştırarak orta ateşte pişirilir. Kaynayıp göz göz olunca vanilin ve margarini ekleyip iki dk. daha kaynatılır ve ocağın altı kapatılıp lokum harcı soğutulur.
Soğuduktan sonra eller ıslatılarak alt gövde, orta gövde ve baş olmak üzere şekillendirilip ir kürdan ile birbirine tutturulur, zevke göre süslenir.
Birkaç saat dolapta dinlendirilip servis edilir.

Afiyet olsun..

5 yorum:

Deniz dedi ki...

Dediğin gibi bazıları için eğlenceyken, bazılarına eziyet. Allah yardımcıları olsun dışarda kalanların, çalışanların.. Çok da soğuk çünkü hava. Neyse ki artık insanlar biraz daha duyarlı sanırım. Etraftaki hayvanlara kutulardan, strafordan ev yapıp bırakıyorlar veya kilim, battaniye gibi üzerine yatabilecekleri şeyler bırakıyorlar. Seviniyorum bunları gördükçe. Kardan adamların çok sevimli olmuşlar. Ellerine sağlık.
Sevgiler.

Bulbulunyeri dedi ki...

Ellerine sağlık. Çok şirinler.
Hayvanlar için duyarlı insanlar kadar bi o kadar da duyarsız insan var. Kuşlar için cam kenarına bıraktıklarım için komşum balkonumu kirletiyorlar koymazsanız sevinirim dedi,peki demekten başka bir şey diyemedim. Bir diğer komşum ise her gün kasaptan kemik alıyor ve tüm köpekleri besliyor, onu görünce içimde ki umut hiç eksilmiyor.
Sevgiyle kal.

Unknown dedi ki...

ben bunu pudingle değil de irmik tatlısı soğuduktan sonra krem şanti dökerek yapıyordum. bu da müthiş olmuş :) ellerine sağlık :)

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok cici olmuşlar sevgiler...

Unknown dedi ki...

Denizcim o kadar tatlılar ki.. Ellerine sağlık.. Atkısını da yapsaydın üşür bu lokumlar :)