25 Mart 2011 Cuma

Çikolatalı Kalp Muffinler ve Yeni Hayat :)


Merhabalar sevgili dostlar…
Nasılsınız görüşmeyeli, bendeniz kardeşiniz çok çok iyiyim yeni evimize, yeni hayatımıza, yeni komşularımıza alışmaya uyum sağlamaya çalışıyoruz…
16 Nisan Çarşamba günü sabah erkenden eşyalarımızı yüklediler kamyona, kamyon çıktı yola.. Peşinden biz.. Diyar diyar gezdim deyim yerinde ise..
Yollar Güzelim Kastamonu’m dan aldı bizi 11 saat boyunca toplam 750 km. süren yolculukta, birbirinden değişik, tabii güzelliğinde olan şehirlere götürdü.. Kısaca aklımda kaldığı kadar sıralayacak olursam gezdiğimiz il ve ilçeler şöyle; Tosya, Kargı, Osmancık, Merzifon, Gümüşhacıköy, Havza, Kavak, Samsun Merkez, Tekkeköy, Çarşamba, Terme, Ünye, Fatsa, Ordu Merkez, Bulancak, Giresun Merkez, Keşap, Espiye, Tirebolu, Doğanyurt, Kürtün ve Gümüşhane …
Kıvrım kıvrım kıvrılan yollar, her şehirde değişik hayatların arasından geçiriyor insanı, Anadolu’nun tadına doyulamaz kesinlikle.. İnsan manzaraları birbirinden renkli, doğallığı bozulmamış, tertemiz sokaklar, tertemiz yollar, tertemiz doğa.. Hala Anadolu’nun koynuna kendini atmamış olanlarınız varsa mutlaka bu deneyimi yaşayın derim..
Memleket hasreti şimdiden kabardı yüreğimde aslında, çok özledim inşallah Haziran ayında gideceğiz, seçimler sebebi ile..
Buradan bahsedecek olursam, taşıma şirketine verdiğimiz eşyalar bizi hiç yormadı.. Zira iki blok halinde küçük bir sitede ikamet ediyoruz, yedi katlı binanın yedinci katında, bu küçük şehir ayaklarımızın altında sanki, yerleşme işlerine karşı komşumuz Mevlüde Teyze çok çok şaşırdı çok çabuk  gerçekleştirdik çünkü :), Çok şirin öğretmen emeklisi bir hatun kişi Mevlüde Teyze ve geldiğimiz günden beri can yoldaşı bize sağolsun..
İki dağın arasından geçen Harşit Çay’ ı gibi, bir nehir misali kurulmuş bu şehir, Anadolunun birçok şehri gibi terk edilmeye mahrum olmuş ne yazık ki, yurtdışına ve ülkemizin büyük şehirlerine çok büyük göçler veren Gümüşhane bugün 26.000 civarındaki nüfusu ile kendi halinde yaşayıp giden bir şehir..
Allah’ a şükürler olsun ki çok çok iyiyiz, mutluyuz burada da.. Hepinizi çok özledim.. Canım dostum Çıtır Galeta’m sağolsun haberleri iletiyor bana Nisan ayının ortası gibi inşallah yeni bilgisayarıma ve internete kavuşacağım bol bol hasret gidermeye zamanımız olacak Bu yazımı net cafelerden bile bloğuma giremediğim için Çıtır Galeta’m yayınlayacak, belki bu cümleyi okurken gülmüştür:) Kimbilir :D
Son olarak Maggi yarışmasından bahsetmek istiyorum Geçtiğimiz aylarda bir yarışmaya davet edildiğimden bahsetmiştim sizlere.. Sevgili Yasemin Sümengen’ in nazik daveti beni hem sevindirmiş, hem de çok umutlandırmıştı.. Çok çok acemi olduğum halde davet almış olmak büyük bir onur benim için.. Bizlere yolladıkları kocaman sepet bu gururumu daha da okşamıştı, sizlerle de paylaşmak istedim..  Yarışmada kendime ve tüm katılanlara başarılar diliyorum..:)

Ve tarifim canım Çıtır Galeta’m hadi tarifff ekleeee diye feryat ettiğinden onu kıramıyorum ve benim için çok değerli bir arkadaşım için hazırlayıp yolladığım bu cici kekleri paylaşıyorum sizlerle..
Bu kekler yeni evimizde yaptığım ilk tarif sayılır ayrıca:)
 Malzemeler:
9 adet muffin için
2 adet yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
¾ su bardağı yoğurt
¾ su bardağı fındık yağı
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 pk. Gourmet vanilin
Yarım çay kaşığı karbonat
2,5-3 su bardağı un

Yapılışı:
Yumurtalar, şeker ve yoğurt krema kıvamına gelene dek çırpılır, karışıma sırası ile fındık yağı, karbonat, kabartma tozu, vanilin, kakao ve un eklenip hafif yoğun bir kek karşımı elde edilir..
En son damla çikolatalar eklenip kaşıkla harca yedirilir ve muffin kalıplarına paylaştırılıp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirilir..
Fırından çıkıp ilk sıcaklığı çıkınca kalıplardan çıkarılıp ılık veya soğuk servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun ..

Görüşmek dileği ile, sevgiler benden...

32 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

canım benim osmancıktan geçmişsin.uğrasaydın keşke.::))))
yeni hayatında inşallah çok mutlu olursun.öpüyorum.

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

yeni evin hayırlı olsun denizcim.umarım mutlu, huzurlu, günlerin geçer o evde.muffinlerede bayıldım,blogunun adıyla pek bir uyum sağlamışlar:),ellerine sağlık cnm.

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Merhaba Denizcim,niye sehir degistirdiniz anlamadim,cunku yasaklar nedeniyle blogumdan ve sizlerden epey uzak kaldim.Yeni yasaminiz hayirli olur insallah.Mufinlerin de senin gibi ciciler canim.
Sevgilerimle...

Saglıklımutfak dedi ki...

hoşgeldin ablacım. gözümüz yollarda kalmıştı. En kısa zamanda sesini duymak dileği ile. iyi geceler ablacım

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Çıtır galetan yer seni yerr:))

Unknown dedi ki...

Canim benim, yeni evine, yeni yasamina hos gittin... Seni mutlu bulabilmek cok sevindirici... Hep aklimda idin, seni buradaki arkadaslarimla ve kizimla ve de onun arkadaslariyla her daim aniyor, kulaklarini cinlatiyorum... Senin yerin bende bir baska... Rabbim orada da yolunu, yolunuzu acik etsin.... Sevgilerimle, ellerine saglik diyorum....

Unknown dedi ki...

CANIM YERLEŞMENE ÇOK SEVİNDİM UMARIM EN KISA ZAMANDA PC NE KAVUŞURSUN VE BURALARDA SIK SIK GÖRÜRÜZ SENİ.HER ŞEY GÖNLÜNCE OLSUN.

Aycan dedi ki...

Canım yeni evin hayırlı uğurlu olsun inşallah.Ahhhh ahhhh merzifondan geçerken keşke uğrasaydınız.Sizi konuk ederdim.


sevgiler;

Banu dedi ki...

Denizcim merhaba:))Yeni evin hayırlı olsun iyi günlerde oturun... Mufinler de harika olmuş ellerine sağlık canım... Sana kolay gelsin sevgilerimle öptüm kocaman:))

Unknown dedi ki...

Denizim eline sağlık kekcikler çok güzel senin gibi:)
Yeni hayatınız da ve yeni evinizde huzur,mutluluk ve güzellikler diliyorum sana ve ailene inşaallah herşey gönlünüzce olur Rabbim hayırlı kazançlar versin Çileğim
Öptüm seni:X
sevgiler canım Medine den

Unknown dedi ki...

Canım Bıcırığım hoşgeldin nasıl özle
mişim inşallah yeni yaşamında o güzel yüzün hep güler.Yarışmada başa
rılar dilerim.Cupcakeler enfes elleri
ne sağlık kocaman öpüyorum.

Tarifkolik / Öznur dedi ki...

Yeni evinizde güle güle oturun. Yarışmada da başarılar dilerim canım. Kekde şahane olmuş Denizcim ellerine sağlık. Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Canım merhaba,
Yeni eviniz hayırlı olsun. Ne kadar güzel anlatıyorsun. Sanki roman okuyorum.
Muffinler pek lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık.
En kısa zamanda görüşmek üzere. Kendine iyi bak.

sibelyalcincom dedi ki...

Ne kadar güzel anlatmışsın oralara gelip göresim geldi:))) yeni evinizde sağlıklı ve huzurlu günler geçirin inşallah
Sevgilerimle:)

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Denizciğim canımcım güle güle sağlıkla oturun Maggi de hepimize kolay gelsin:))) Çok öpüyorum seni sevgiler...

vintageduygular dedi ki...

yeni evinde,yeni yasaminda kat kat daha fazla mutluluklar dilerim canim..

mintinin dünyası dedi ki...

denizim çok ziyaretlere gelemiyorum.inan bende vakit diye bişey kalmadı.sadece uyurken zaan harcıyorum kendime.bir koşuşturma haline geldi hayatım işle beraber.kusuruma bakma emi gülüm.yeni yerinde yunda şehrinde sağlıkla otur.allahım güzel bahtlar yazsın sana.
eline sağlık ayrıca

lezzet sarayı dedi ki...

Denizcim hoşgeldin canım.ellerine sağlık nasılda güzel olmuş bu kalp kekçikler.canım yeni hayatınızda hem kolaylıklar hem mutluluklar dilerim.

Özgen dedi ki...

Canım benim yeni eviniz ve yaşamınız hayırlı olsun, özlettin kendini buralara çabuk dön tamam mı sevgilerimle...

emelce yemek dedi ki...

güle güle oturun yeni evinizde,sevgiler

Unknown dedi ki...

Canım Deniz'im iyi olmanıza,herşeyin çok şükür yolunda gitmesine inan çok sevindim.
Güle güle ,sağlıkla oturun inşallah.
Çok çabuk nisan ortası olurda,bilgisayarına kavuşursun inşallah..
Ellerine sağlık canım
Öpüyorum seni kocamaaaaaan.

yeşim dedi ki...

günaydınlar fıstığım
hadi güle güle oturun sağlıkla,afiyetle yeni evinizde...ne yorulmuşsunuzdur şimdiiii...taşınmak çok zorrr iyi bilirim...kekler nefis olmuş o kalp benim olsun.öpüyorum tatlı yanacıklarından çok çok... sevgilerimle.

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Tatlı Denizim,
Yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun.
Senin dediğin gibi insanın doğduğu yer değil, doyduğu yer.
Bu taşınma telaşının blog yasaklarına denk gelmesi iyi olmuş.
En azından sen düzenini kurana kadar bloglar(İnşallah) açılmış olur.
Mevlüde Teyzenin komşuluğu başından kendini göstermiş, İnşallah hep bir arada güzel günler geçirirsiniz.
Muffinlerde nefis görünüyor, ellerine sağlık.

Narince dedi ki...

Güle güle oturun, alışın yeni şehrinize. Bekleriz biz, yeni hayat heyecanlıdır. Güzel haberlerde buluşalım canım, kendine iyi bak.

Unknown dedi ki...

Güle güle oturun canım, yeni hayatınızda umarım herşey dilediğiniz gibi olur. Gümüşhane çok şirin bir yer değil mi?
Kekciklerin çok şirinler, ellerine sağlık tatlım..

Unknown dedi ki...

yeni evin hayırlı olsun tatlım ...güle güle oturun ..
ama bunlar pek harikalarr ...
ellerine sağlık canım sevgilerle...

www.sendepisir.com dedi ki...

Deniz'cim hayatınızdaki değişikliği mutlu bir şekilde anlatmana sevindim. Tarifin yine her zaman ki nefis. En kısa sürede görüşmek dileği ile..

Tümay Öztürk dedi ki...

Canım Denizim!Yeni hayat hepinize çok güzel şeyler getirsin inşallah! Hemen adapte olmuşsun ve de mis gibi muffinler yayınlamışsın:)Denizim ya blog buluşmasına gelseneeeeee:(

Unknown dedi ki...

yeni hayatınız umarım dilediginiz gibi olur.ve çok ama çok mutlu olursunuz.ellerine saglık.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Vallahi özlettin kendini denizcim yokluğun nasıl belli anlatamam.Yarışmada çok başarı canım sana..o zaman bu şu demekki yarışma sonu sana istanbul yolları gözüktü tanışıcaz bak ne güzel:)))

:)16 nisan erken gelmiş sana :)))

sarımutfak-hande dedi ki...

yeni evin yeni hayatın hayırlıolsun,güle güle oturun canım.kekcikler harika olmuş ellerine sağlık kalp şeklinide çok severim:))
sevgiylekal

Hayatın Tatları dedi ki...

Katılan Blogları görmüştüm gerçekten hepside çok keyifle takip ettiğim kişiler. Sana yarışmada başarılar diliyorum.Muffinlerin çok güzel görünüyor ellerine sağlık