Malzemeler:
1 kg. fasulye
2 adet kuru soğan
5 diş sarmısak
3 yumurta
150 gr. tereyağ
Tuz, karabiber
Fasülyeler ayıklanıp yıkanır ve yaklaşık 1 litre kadar sıcak suda haşlanır.
Haşlanan fasülyelerin suyu süzdürülüp bir kenara alınır. Tereyağı tencereye alınıp eritilir, piyazlık doğranan soğanlar ile minik doğranmış sarmısaklar içine eklenip kavrulur. Fasulyeler eklenip 10 dakika daha kavrulur.
Bir tavada çırpılmış yumurtalar az tereyağında pişirilip fasülyelerin üzerine eklenir üzerine bol karabiber serpilip sımsıcaakk servise hazır.:))
Afiyet bal şeker olsunnn:))
22 yorum:
Ellerine sağlık canım. Eminim çok lezzetli olmuştur.Hepinize afiyet olsun. Sevgiler.
Canımcım ellerine sağlık harika görü nüyor kocaman öpüyorum...
Ben sarımsak sevmeyenler grubundanım ama:)
Ellerine sağlğk tatlım..
Nefis bir görüntüsü var, ellerine sağlık.
canım ne güzel bir tarif inan sanki sarımsağın güzl kokusu biran burnuma geldi.
ellerin sağlık,afiyet olsun
Fasulye kavurmasının giresun ve çevresi içinde ayrı bir özel yanı vardır..yumurtalısını duymamştım ama değişik bir lezzt olur denemek lazım
ellerine sağlık..
Fasulye kavurmasının giresun ve çevresi içinde ayrı bir özel yanı vardır..yumurtalısını duymamştım ama değişik bir lezzt olur denemek lazım
ellerine sağlık..
Denizciğim kaç tariftir sana uğrayamamışım .Hepsi çok güzel olmuş üstelik bu taşınma telaşında eline emeğine sağlık şekercim. Müge ile seni çok öpüyoruz.En kısa zamanda da Bornovaya bekliyoruz:)))))
Bende çok severim sarımsağı hatta o olmazsa yemekten tat alamam:D
ellerine sağlık canım...
o kadar methini duydum,bir kere bile yapamadım:(
Görüntü iştah açıcı ellerine sağlık bitanem...
Cani ellerine saglik trabzonlu yengem yapardi lezletli oldugunu biliyorum afiyet olsun
Canım sarımsak sevilmez mi hiç :) enfes olmuş,ellerine sağlık...
canım canımmm bu cok guzel olur kesın.harıka görunuyor ellerıne sağlık :)
denizcim sarımsak yemeğe lezzet katıyor gerçekten..eminim bu da öyle olmuştur..ellerine sağlık canım..
Ellerine saglik canim. Cok degisik bir yemek.... Merak ettim valla... Afiyetler olsun, sevgilerimle,
yöresel bir yemek olmalı daha önce duymadım birbirimizden öğrenecek çook şeyimiz var,yıllar önce(sen doğmadan önce:))kastamonuya taşköprüye geldik yemekte bize sarımsak getirdiler meşhur dediler iri iri yedik,sevgiyle kal tatlım
sarımsağı çok severim ama ben yumurtasız alsam olurmu...
Tam benlik bir tarif. Ailecek çok severiz sarımsağı. Ellerine sağlık canım.
Yumrtalı fasulyeyi ilk defa kayınvalidem den yedim . çok da beğendim ellerine sağlık . Bu dünyada herkese değer vereceksin denizim. Ama hak edene daha çok vereceksin. sende gülen yüzün ve yüreğindeki sevgini el maharetine geçirmiş bir kardeşimsin . dolayısıyla hak ediyorsun . Sevgin yeter o yemekleri lezzetlendirmeye:)
TADINI HİÇ BİLMEDİĞİM BİR LEZZET AMA EMİNİM SENİN ELİNDEN HARİKA OLMUŞTUR...NASILDA YEŞİL FASULYEYİ ÖZLEDİM....AH BİR YAZ GELSE....ELLERİNE SAĞLIK CANIM....
CANIM ÇOK SEVİNDİM...RESMİNİ BEKLİYORUM...
Anneciğim kastamonuluydu yani bir tarafım dep dep dep li. :) Fasulye kavurmasına bayılırım..Ellerine sağlık canımmm sevgiler...
Yorum Gönder