30 Temmuz 2013 Salı

Krep Arasında Et Sote

Merhabalar...
Bugün sizlerle evlilik yıldönümü soframda hazırladığım nefis yemeğimi paylaşacağım...
Zahmetli gibi görünse de aslında çok pratik ve yapması zevkli bir tarif...

Malzemeler:
500 g. kuşbaşı et
1 soğan
2 sivri biber
2 domates
Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı tereyağ
Krep için:
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 yumurta
Tuz
Krebi kızartmak için: Yarım çay bardağı sıvıyağ

Üzeri için:
Domates dilimleri
Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:
Et sote için; etler teflon tencereye alınıp suyunu salıp çekinceye kadar orta ateşte sotelenir. Üzerine ay ay doğranmış soğanlar ve tuz eklenerek kavrulur. Sırasıyla tereyağ, minik doğranmış biber ve domatesler de eklenerek baharatları verilir ve pişmeye bırakılır.
Krep için; un, süt, yumurta ve tuz çırpılarak yoğun kıvamlı bir harç elde edilir. Elde edilen harçtan birer kepçe az sıvıyağlı krep tavasına dökülüp yayılır ve arkalı önlü pişirilir. Harç bitinceye kadar işlem tekrarlanır.
Soğuyan kreplerin her birine birer kepçe et soteden ilave edilip dürüm gibi sarılır. Ortasına bir kürdan batırılıp, bir dilim domates takılır. Kaşar rendesi serpilip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar peynirleri eriyene kadar fırınlanır.
Sıcak sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun..

7 yorum:

Fatma Mermer dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis görünüyor
nice mutlu uzun yıllar dilerim
sevgiler

mutfagabuyrun dedi ki...

çok güzel ve şık bir sunumlu nefis bir yemek .ellerine sağlık canım.sevgiler.

the bircan dedi ki...

ellerine sgalık .

Tombul Tarifler dedi ki...

yemeğin nefis görünüyor
ayrıca çok şık olmuş eline sağlık denizciğim
tabi nice nice uzun mutlu birliktelikler diliyorum küçük kuzunuzla

ebru dedi ki...

Canım çok lezzetli görünüyor. Karnımda acıktı zaten. Ellerine sağlık bir tanem.

the bircan dedi ki...

ellerine salık

PAPATYA PRENSES dedi ki...

olsa da yesek anlarında! namnamnam :))