28 Temmuz 2013 Pazar

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı


Günaydın..
Soğuk ve yağışlı bir sabahtan merhaba tüm takipçilerime..
Ramazan Ayının 3. pazarında yine buradayız, hep birlikteyiz.. Ramazan ayı için verdiğim sözü tutabiliyır olmaktan çok mutluyum :)
Bugün sizlerle her arşivde bulunması gereken, tel tel dökülen nefis şehriyeli bulgur pilavını paylaşacağım..

Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı tel şehriye
200 gr. tereyağı
Tuz
Alabildiğince sıcak su

Yapılışı:
Tencereye alınan tereyağı eritilir, üzerine tel şehriye alınıp biraz da tuz eklenir ve kavrulur.
Yıkanan bulgurlar şehriyelerin üzerine ilave edilip bir iki tur çevrilir üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edilerek tuzu kontrol edilir ve  pişmeye bırakılır.

Afiyet olsun..

7 yorum:

BİRİNCİSİN dedi ki...

ŞEHRİYENİN KAVRUK KOKUSU BULGURUN LEZZETİ VE TEREYAĞI İLE BULUŞUNCA NEFİS OLUYOR,ÇOK SEVERİM.ELLERİNE SAĞLIK CANIM,AFİYET OLSUN..

Nilgün dedi ki...

Bulgur pilavının her türlüsü sevenler için harika bir lezzet. Ellerine sağlık Deniz'cim..

Sevgi Tekinalp dedi ki...


Denizcim servis ederken tereyağında hafifçe kavrulmuş sarmısak rendesi de ilave edersen yemede yanında yat olur.. (Sarmısak seviyorsanız tabii)Oruç oruç ağzım sulandı :))
Afiyet şifa olsun size ve minik kuzunuza..

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

çok severim bulgur pilavını, besleyici, bende şehriyeli sık sık yaparım ellerine sağlık canım

Fatma ögetler dedi ki...

Bulgur pilavı her haliyle güzel oluyor,ellerine sağlık canım,sevgiler...

SEDA dedi ki...

Mmmm bayılırım bulgur pilavının her çeşidine. Ellerine sağlık

Sevgiler

Cihan'in Bahcesi dedi ki...

yemin ediyorum agzimin suyu akti:)
ellerine ,,,gonlune saglik
hepsini gezindim