17 Eylül 2010 Cuma

İncir Reçeli ve Gün Doğumu

Günaydın canlarııımm:)) Güneşli ve pırıl pırıl bir Cuma Sabahından merhabalar..:))
Sepetim dolu sizler için yine:)) Hepinize cümleden hayırlı bereketli cumalar diliyorum.. Açılan ellerin söyleyen dillerin duaları kabul olsun inşallah bu güzel günde:))
Ben bu sabah yine çok erken kalktım:)) ve bu sabah bencillik etmedim sizlere gün doğumunun ve gün doğumunda bizim köyün manzaralarının fotoğrafını çektim:)) Aşağıdaki fotoğrafta saat sabahın 06:30' u.. bakınız..
Yine aynı saatte bizim evin tam karşısı bakın yine sisli heryer ama dün sabah gözgözü görmüyordu:))
Evet doğa fotoğraflarımızı da yayınladığımıza göreee artık incir reçeli tarifimize geçelim.. Efendim memleketimin şirin sahil beldesi İnebolu' dan ısmarladığımız incirlerimiz gelir gelmez bir kısmı yenildi kurtarabildiğimizi anacığımla reçel yapalım dedik ama öğrenme sırası bende olduğu için annem baktı ben hazırladım:))
Unuttuğum bir bilgiyi de vrmek istiyorum sizlere.. Aramıza yeni katılan bir arkadaşımız var bana mail ile ulaşan.. Buradan linkini paylaşmak istiyorum.. Bir uğrayın olmaz mı:)) http://mutfagabuyrun.blogspot.com/

Malzemeler:
2 kg. beyaz-siyah karışık incir
1,5 kg. tozşeker
Yarım limonun suyu

Yapılışı:
İnriler ayıklanıp dört parçaya bölünür, tencereye alınıp üzerine tozşeker serpilir bir gece serin bir ortamda dinlendirilir. Ertesi gün ocağa alınıp hiç su ilave etmeden orta ateşte kaynatılır..

Açığa çıkan çekirdekleri alınabildiği kadar kaşıkla alınır. Kaynayıp kıvam alırken limon suyu eklenip bir iki taşım daha kaynatılan reçel kavanozlara doldurulup ağzı sıkıca kapatılır.. Bir gün dinlendikten sonra servise hazırdır..

Afiyet bal şeker olsun..

Aşağıdaki incir fotoğrafları da bayrmda Denize gittiğimiz günden demiştim ya hani yol kenarında durup incir yedik diye..:)) Aklıma sevgili Zehra Hanım' ın mascarpone peyniri yapımı geldi incirleri aldım ama yaklaşık 50 dk. süren yoldan sonra incirlerde süt kalmamıştı:( Kısmet ne yapalım:))
ve bir diğeri..
bol fotoğraflı bir post oldu:)) maşallah diyorumm:)) hepinize mutlu günler dilerimm..:))

28 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Canım benim annemde yapar aynı senin yaptığın gibi çok nefis olur tadıda harikadır. ayrıca biz çekirdeklerinin yerkenki çıtırtısını çok seviyoruz ellerine sağlık. Fotoğraflardan kendimi sabah ayazında orada gibi hissettim.Hayırlı cumalar çok öpüyoruz seni..

Yeşim dedi ki...

annemlerim bahçede incir dolu babacığım ekmişti ondan hatıra ama eski tadı yok bu sene bana :((
ellerine sağlık canım hayırlı cumalar...

Adsız dedi ki...

Merhabalar. Sitenizi sessiz takip eden bir okuyucunuzum :)
Enerjinize hayran olmamak elde değil.Yazınızı okurken içtenliğinizi hissetmemek elde değil. MaşAllah diyorum. Rabbim yüzünüzden o gülücükleri hiç eksit etmesin İnşAllah...
Tariflerinizin herbiri harika. Severek takip ediyoru :)
Hayırlı günler
Pınar...

Birsel ve İrem dedi ki...

Ellerine sağlık. Çocukken annem çok yapardı. Ben reçelin tanelerini aşırdığım için geriye tanesiz kısmı kalırdı:)) Benim yaptığım reçeller pek tutmuyor ama bir gün mutlaka başaracağım:)) Size afiyetler olsun.
Sevgiler.

emelce yemek dedi ki...

valla deniz senin yazdiklarini okurken o kadar zevk aliyorum ki, sanki turkiyenin kokusunu senin sayfandan aliyor gibiyim. hele topraklar da ayni olunca burnumun diregi sizliyor,her sabah bilgisayari acip hemen senin sayfana bakiyorum bakalim bugun ne haber var bizim oralardan diye,cok tesekkurler sana bu kadar icten yazdigin icin .ineboluya denize gittiysen bilirsin yakamoz tatil koyunu,kayinvalidemin evi onun karsisinda yazlari ordayiz bir kac hafta .yazin gelirsin de tanisiriz belki .sevgiler

ZUHAL dedi ki...

Senin yazını okuduğumda halsiz de olsam birden kendime geliyorum inan.Helal olsun sana şirine.Bu enerjiyi nasıl veriyorsun böyle maşaallah sana..Reçeline diyecek yok.süper.O fotograflamayı nasıl yaptın ablacım.Ben resim çekme özürlümüyüm neyim .Sakıncası yoksa fotograf makinanın markası nedir.Çoooook öptüm seni .

mandalincikmazi dedi ki...

Sabahın ilk ışıklarını severim sakin sessiz huzur vericidir hele bir de doğayla iç içe olmak var ya o herşeye değer çok şanslısın Denizcim bu güzelliklerin tadını çıkar bizler içinde geçtiğin resimler için teşekkürler çok huzur verici .......
Reçelin yine diğer yaptıkların gibi nefis görünüyor ellerine sağlık canım.
İzmir'den sevgilerimi gönderiyorum ama buralar çok gürültülü karışık trafik stress offfffffffff alıp başımı oralara gelesim geliyor ama imkansız :((Benim gibi doğayla iç içe büyümüş birisine çok fazla geliyor bu kalabalık , gürültü ..........

Saliha dedi ki...

ellerine saglık denızcım:)ben cok severım kendısınıde recelınıde..bahcemızden bol bolyedım bu sene şükür:)
sevgılerımle...

lezzet sarayı dedi ki...

harika olmuş ellerine sağlık
bayıldım...

kalpkurabiye dedi ki...

sevgili Pınar,
yorumun beni ziyadesi ile mutlu etti canımm:)) çok teşekkür ederimm herzaman ziyaret ve yorumlarını beklerim canım:))
ben hayatımda olan biten herşeyi yansıtıyorum bloğuma bir çeşit dışavurum diyebiliriz.. Sanırım o yüzden insanların içine işliyor bu kadar çok mutlu oluyorum bu sebepten:))

kalpkurabiye dedi ki...

sevgili Zuhal Ablacığım;
çok teşekkür ederimm gerçekten bu yorumlar karşısında diyecek hiçbirşey bulamıyorum:)) çok teşekkür ederim:))
fotoğraf makinem polaroid i1037 10MP profosyonel bir makine değil elbette ama bana yetiyor:)

Tümay Öztürk dedi ki...

Annem de yapıyor böyle. Çok beğendim o kadar güzel gözüküyor ki! Ben de yapabilir miyim acaba? Kesinlikle deneyeceğim. Bu arada diğer fotoğraflar şahane. ben ce böyle bir reçel de bu fotoğraflarla olabilirdi. Sanki bir anda içime temiz hava doldu. Ellerine sağlık canım. bence çok güzel bir cuma yayını oldu:)

PINAR dedi ki...

Denizcim fotoğraflar da sen de harikasınız,gülen yüzün hep gülsün inşallah...İncirli her şeye bayılırım,reçele de bayıldım :) ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Bıcırık Prensesim hayırlı cumalar.
Ne kadar güzel bir gün doğumu orda olmak varmış:))Reçele ne denebilir
ki en sevdiğim reçel benim içinde ye ellerine sağlık kocaman kocaman
öpüyorum.

yemekbiraşk dedi ki...

Denizcim reçel inanılmaz güzel gözüküyor kıvamıda süper afferin kızz sana :) zoru başarmışsın hemde incir reçelini :)
sevgiler..

özlem dedi ki...

incire, incir reçeline bayılırım. yerken ağızdaki o çıtırtıya bayılırım. ellerine sağlık

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Bu aralar o kadar çok incir yiyorum ki anlatamam. Hiçte kalmıyorki reçel yapayım:) Ellerine sağlık cnm. Fotoğraflarda harika.

Gülcan dedi ki...

harika süper olmuş. elinize sağlık.

Adsız dedi ki...

denizciğim sayfanda benden bahsettiğin için çok tteşkkk ederim.incir reçeli bir harika görünüyo.ellerine sağlık.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

fotoğraflar harika,sen de harika:)

ellerine sağlık tatlım..

umutluhayat dedi ki...

fotolar güzel reçel onlardanda güzel.şahane olur çıtır çıtır rengide süper olmuş.ellerine sağlık bitanem

Sevil Şahin dedi ki...

canım benim banada yap banada bende geldiğimde tadıcam sende :))
canım benim çok seviyorum şu inciri ama gel görki kurt çıkar korkuma didik didik ettikten sonra yiyorum tadına varamıyorum :((
nasılda güzeller canım benim ellerine sağlık afiyet bal olsun
kocaman ama kocaman öperim seni..

Unknown dedi ki...

Çilek kızım maşaallah sana incir reçelin nefis olmuş rengi de harika ellerine sağlık sen çok maharetli bir ev hanımı olacaksın nişanlın çoook şanslı:)))
geçmiş olsun dileklerin için teşekkür ederim Denizim birde sen bana ayçiçeği şeklindeki silikon kek kalıbımın markasını sormuştun geçte olsa cevap vermek istedim birtanem "SİLİKOMART"çok güzel ürünleri var tavsiye ederim sevgiyle kal

Nehir Butik Pasta dedi ki...

Deniz,cennet gibi bir yerde yaşıyorsun ne mutlu sana:)
incir reçelini çok severim ben olmamış yeşil incirden yaparım ama bu haliyle hiç denememiştim,
ellerine sağlık muhteşem görünüyor
sevgiler

Baharcicegi dedi ki...

Gözüm gönlüm acildi resimler harikaaa
recelden aldim kücük bir kasecik eline saglik canim

Gizemli Tatlar dedi ki...

Canım, ellerine sağlık çok güzel görünüyor reçelin...

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Ellerine sağlık Deniz'im. Nefis olmuş. Afiyet bal şeker olsun.

Nilgün Komar dedi ki...

incileri bütün olarak pişirmeni tavsiye ederim.. tatlı gibi oluyor. özellikle balık menülerinin arkasından yenir bizim oralarda.. sevgiler...