10 Temmuz 2013 Çarşamba

Vişne Şerbetli Kadayıf Tatlısı


Merhabalar.
Mübarek Ramazan ayının ikinci gününde her yer pırıl pırıl, pür neşe : Bugün benim için ayrı güzel çünkü bugün 2. evlilik yıl dönümümüz :)
Minik yavrumuzla taçlanan yuvamızda nice güzel sağlıklı, mutlu, huzurlu yıllar yaşamak nasip etsin Allah' ım.. Sadece bize değil herkese elbette.
Bu yüzden hazırlıklarıma başlamadan önce burada size nefis bir tatlı tarifi paylaşayım dedim..
Tatlımın şerbetine vişne ekledim ve hafif kekremsi çok çok güzel bir tatlı yaptım :) Tatlımı Ramazan öncesinde aşağıdaki soframı kurup eşimin iş arkadaşlarını ağırladığım gün hazırlamıştım..
Dilerim sizinde iftar sofralarınızı şenlendirir bu tatlı :) Hayırlı iftarlar..

Malzemeler:
500 gr. kadayıf
250 gr. tereyağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
Şerbeti için:
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
1 avuç vişne
3 damla limon suyu
Üzeri için: kaymak

Yapılışı:
Şerbet için: su, şeker, vişne ve limon suyu bir tencerede kaynatılır.  Ilınması için bir kenarda bekletilir.
Kadayıflar derin bir kapta didilir ve eritilip soğutulmuş tereyağ ile harmanlanır.
Yağlamaya gerek olmadan Seramitok büyük boy börek tepsisine kadayıfın yarısı serilir üzerine ceviz içi ve hindistan cevizi kaplanıp kalan kadayıfta serilir.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbetle buluşturulup dinlendirilir.
Kaymak eşliğinde dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun :)


4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

eşinle kızınla nice mutlu huzurlu sağlıklı seneler dilerim canım.ttalıda beni ye diyor .ellerine sağlık.öpüyorum.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Ellerine sağlık nice güzel yılları bu tatlı tadında geçirirsiniz inşallah Denizciğim. Ramazanın mübarek olsun sofranızın bereketi hep daim olsun...

TuruncuTatlar dedi ki...

nice mutlu yıllara canım tatlı da enfesss görünüyor hayırlı ramazanlar..

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Vişne şerbetli tatlılara çok yakışıyor, onun mayhoşluğuyla tatlının tadı ahenk içinde:)

Ellerine sağlıkk..