4 Eylül 2014 Perşembe
Buzlukta Barbunya ve Doğranmış Sivri Biber
Merhaba..
Evlerimizi bereketlendirmek adına birçok hazırlık içine girdiğimiz malumdur, günlerdir bundan bahsediyorum :)
Fazla lafı uzatmadan bugün de barbunya ve sivri biberleri sizlere anlatmak isterim..
Dilediğiniz kadar barbunyayı alıp, ayıklayıp dolap poşetlerine birer pişirimlik miktarlarda pay edilir. Ben hiçbir işlem yapmadan doğrudan yerleştiriyorum barbunyaları poşetlere ama isterseniz domates ve sivri biberle piyazlayıp da kaldırabilirsiniz..
Sivri biberleri ise yemeklerimize tat vermesi açısından yazınki çıtırlığı ve lezzeti ile istediğiniz miktarda alıp yıkayıp, ayıklayıp ufak ufak doğrayarak doğrudan dolap poşetlerine pay edebilir, kışın kullanmak üzere dondurucuya kaldırabilirsiniz..
Afiyet ve bereketli olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Ellerine sağlık Denizcim. Ben de barbunyayı ve biberi tıpkı senin yaptığın gibi kaldırıyorum buzluğa. Kışın hemen elimin altında hazır yemeklik oluveriyor. Afiyetle tüketmen dileğiyle. Sevgiler...:))
kış hazırlıkları bitti deniziğim iyi günlerde yemek nasipolsun canım
sen kışlık hazırlık yayınına devam ettikçe ben gaza geliyorum haftasonuna kadar olurum ben herhalde :))) afiyet olsun şimdiden canım
Biberleri bilmiyordum atilabildigini.tesekkurler
Çok iyi yapmışsın. Bende bi,ber yaptım . Hala yayınlayamadım :( Afiyetle yiyin inşaALLAH.
Ağız tadıyla sağlıkla tüketin kışlıklarınızı canım benim...
Yorum Gönder