24 Temmuz 2010 Cumartesi

Bahçedeyiz.... Mutlu Hafta Sonları..

Merhabalar.... Mutlu sabahlar.. Mutlu Günler sevgili dostlarım...
Bugün cumartesi işteyiz..amaa yarın pazar evdeyiz.. ve bahçedeyiz ve ormana gideceğiz.. Tam da bizim evin karşısında uzuunnn boylu çamları ile kuş cıvıltılarına, karacalara, tilkilere, tavşanlara, kirpilere kısacası doğaya ev sahipliği yapan bir korumuz var.. İnanın orada bir ağaçkakanın sesini dinlemek kadar güzeli yok... Yada guguk kuşlarını..:)) Flash Diskte fotoğrafları yokmuş ormanın amaaa daha sonra paylaşacağım sizlerle:))
Bugün bahçemizi paylaşmak istiyorum sizlerle.. Biliyorsunuz ki kastamonuya Mayıs ayında geldik.. Bir hafta da evin badana boya temizlik ve yerleştirme işlerini hallettik attık kendimizi bahçeye.. Önce diz boyu olmuş otlarını temizledik... Sonra dikenleri ve yaban ısırganlarını.. Isırganları değerlendirmek istedik ama artık çok büyümüşlerdi ve amacına ulaşmazdı..
Neyse efendim bahçe önce bellendi, sonra çapalandı hepsinde annemin, benim ve kardeşimin emeği geçti.. Çok yorulduk ama çok zevkle yaptık.. Güldük eğlendik..:)) Yeni kazılmış toprakta çıplak ayak gezmek gibisi yoktur.. bunun zevkini tarif edemem:)) bakınız bahçeyi kardeşim belliyor:)) bende o sırada annem ve babamla mola vermişim fotoğraf çekip ayran içiyorum:))
....sonra ekim yerleri hazırlandı ve barbunya fasülyeler, çalı fasülyeleri, bezelyeler, domates fideleri, bamyalar, dereotları,karalahana, beyaz lahana , semizotları, maydonoz, patlıcan fideleri, biber fideleri, dolma biber fideleri, sakız kabağı,  ekildi bir bir.. ve büyümeye başladı... Daha bir çok ürün vermedi meyvesini ama verme aşamasında...
Öncelikle benim için en değerli olanlar çileklerden başlamak istiyorum.. Çileklere köydeki komşular çok iyi bakmışlar yokluğumuzda sağolsunlar.. Geldiğimizde çiçekteydi.. Yaklaşık bir ay yedik çileklerini..
İşte çiçekteki çilekler..

sonra o çiçekler çileğe dönüştü ve ben sabırla bekledim kızarmalarını..

ve bir ay boyunca her gün sabahları yaptığım hasat... aldığım zevk paha biçilemez..

Buyrun fasülyelere;bunlar barbunya fasülyesi..
Bunlarda semizotları toplamaya az kaldı..
Bunlar bezelyeler dökmeye başladı daha içleri dolacak....
Ve bezelyeler gelin gibi bembeyaz çiçeğe büründüler bakınn...

Bunlar maydonozlarımız...
ve biberlerimiz daha tomurcuklandılar henüz... çiçek açacaklar..
bunlar da kabaklarımız daha çiçek açmadılar.. çiçeklerinden dolma yaparız belki ne dersiniz:))


Bu haftalık bahçe kesitlerimiz bu kadar canlarımmmm:))  haftaya geri kalan ürünleri göstereceğim sizlere.. :))
Son olarak bizim fabrikanın maskotunu göstermek istiyorum size.. Karşınızda Hindi Hüsmenn:)) Şu anda tüy değiştirme zamanı o yüzden pek havalı görünmüyor:))

Bu haftalık bu kadar canlarımm..:)) İnanın insanın kendi yiyeceğini kendi yapması kadar güzel birşey yok.. Bundan sonra Allah kısmet ederse her cumartesiyi bu konuya ayıracağımm ve sizlerle doğal yaşamımı paylaşacağımm:))
Mutlu hafta sonları diliyorum sizlere..
Sevgilerimle..
Deniz, çilek kızınız, kalpkurabiyeniz..

28 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Denizciğim günaydın, harika bir bahçe keyfin daim olsun.Çok öpüyorum seni...

fuat gencal dedi ki...

Çok güzel, bir an kendimi bahçemde hissettim. Doğa ile başbaşa olmak yeşille,ağaçlarla ve kuşlarla birlikte olmak insanın sağlığına sağlık katar. Hayırlı hafta sonları.

Saygılar.

lezzet sarayı dedi ki...

ah deniz senin yerinde olmayı isterdim o çilekleri semiz otlarını ben toplamayı isterdim bende bu sene bahçeme barbun fasulye ekmek istiyordum ama kısmet değilmiş olmadı . varya seni her geçen gün daha çok sevip kıskasnmaya başladım(ne tezatsa):))) sana boooooll yeşillik içinde mutlu hafta sonları diliyorum bizim içinde ormadna çay iç :)))

mandalincikmazi dedi ki...

İtiraf ediyorum .....
Bulunduğun yeri kıskanıyoruuuuuum :)
Denizcim ne güzel yerde yaşıyorsun imreniyorum valla
güzellikler hep seninle olsun canım benim
iyi hafta sonu dilerim sevdiklerinle hep mutluluklar dilerim.......

mehtap kuzucu dedi ki...

sevgili deniz,sen cennete düşmüşsün haberin yok:)canım ne güzel böyle doğayla içiçe ,kendi yetiştirdiğiniz ürünleri keyifle toplayıp tüketmek...en önemlisi ise sevdiklerinle bu keyfi yaşamak...işte mutluluğun resmi çizilmesede fotoğraflanmış :)bizler istanbulda sıcak ve nemden pişmiş vaziyette gezerken,bu güzel bahçeyi bizim içinde seyret aşkınla ve ailenle birlikte iyi haftasonları diliyorum...haftaya cumartesiyi sabırsızlıkla bekliyorum.bu güzellikleri paylaştığın içinde teşekkür ederim...

gelibolu17 dedi ki...

annen güzel sen çirkinnn,kabaramazsın kel fatmaaaa gulu gulu guluuuuu,ben bu hindiye bayıldımm,çocukken böyle kızdırırdık köydeki hindileri,sağolasın canım ya ne güzel resimler eklemişsin...
nerde benim sepetim azcık sizin tarladan bişeyler topliyayım...
kolay gelsin size,sevgiler selamlar

kalpkurabiye dedi ki...

Mine ablacımmm canımsınn teşekkür ederimm:)) bende seni öpüyorumm:))

Fuat bey gerçekten tartışılmaz:))

Sevgili lezzet sarayı çok teşekkür ederimm güzel yorumun için canım ne yapalım bizim buralar böyle işte:))

Ay yıldız ablacımmmm çok teşekkür ederimmm:)) canımsınnnn:)) sni bir gün buralarda ağırlamayı çok isterimm:)

mehtap hanımm çok teşekkür ederimm:)) gerçekten cennzet gibidir bizim buraları:))

sevgili gelibolu:)) bizde aynı terimleri kullanırdıkk:)) guluguluyu hala yapıyorum ben:)) dayanamıyorum napimm:))

yeşim dedi ki...

oh içim açıldı.harika bir paylaşım...denizcim yüreğine sağlık canımın içi...lezzet dolu güzel bir hafta sonu diliyorum...öptüm.

mndlna dedi ki...

Ne kadar güzel yaa ne kadar hoşuma gitti..Bir anda kendimi dedemlerin bağ evinde geçirdiğim çocukluğumda sandım...İlk kez açtığım blogta bunu hissetmek çok güzel :))

umutluhayat dedi ki...

denizcim çok güzel insanın herşeyinin bahçeidsnde yetişmesi.benim en büyük hayalim bahçemden sebze toplayıp taze taze pişirmek.keyfiniz hiç bozulmasın

kalpkurabiye dedi ki...

yeşim ablacımm canımsınn sağol:) seninde o güzel gönlüne sağlık:))

sevgili mndlna çok teşekkür ederimm güzel yorumun için:)) beğenmiş olmana ve ilk seferde sana bu hissi tattırabildiğime çok sevindimm..

bernacım teşekkürler bitanemm:)) inşallah bir gün gerçekk olur he tatlım:))

casminella dedi ki...

Ben yokken neler olmuş neler, deniz'ciğim artık bu cennet gibi yerde mi yaşayacaksın. Benim yerime de bir doğa yürüyüşü yap.

Bu arada ben yokken yaptığın şeylere bayıldım, hepsi harika ellerine sağlık...

kalpkurabiye dedi ki...

teşekkür ederimm canımm:)) beğenmiş olmana sevindimm zira ben senin kalıplarına bayıldımm:))

yemekbiraşk dedi ki...

Denizcim tek kelimeyle bayıldımmm...
Biliyorsun bende Kastomonu'dayım Vadilerini, koylarını, dağlarını, denizlerini, yatırlarını, külliyelerini gezdim ve bitiremedim. çok yer gezdim ama böyle güzellikleri bir arada görmek daha bir başka... Kendi bloğumda zaten İsviçre ye dönünce de yazıcam. İnsanın kendi toprağıyla uğraşması kadar güzel bir şey olamaz. senin adına çok mutlu oldum.
hoşcakal canım.

kalpkurabiye dedi ki...

CANIMM BEĞENMENE ÇOK SEVİNDİMM HEM YAZIMI HEM KASTAMONUYU...
EVLİYALAR ŞEHRİ DERLER BİZİM BURALARA.. GEZMEKLE BİTİREMEZSİN DOYAMAZSIN.. MANEVİ HUZURU HİÇBİRŞEYE BENZEMEZ..

Unknown dedi ki...

Bıcırığım mutlu hafta sonları o hari
ka bahçede insanın ömrü uzar.Tüm seb
se ve meyveleri dalından yemek ne büyük keyif.Kocaman kocaman öpüyorum.

kalpkurabiye dedi ki...

derya ablacım cidden büyük keyif anlatılmaz yaşanır:))
bende seni kocamannn kocamann öpüyorumm:))

PAPATYA PRENSES dedi ki...

o semizotları nasıl çıtır çıtır salata olur mımmm:)

nesrin dedi ki...

Cok güzel görüntüler, ne mutlu size. Iyi tatiller,sevgiler...

MUTFAKISTAN dedi ki...

CANIM CENNETTE YASIYORSUN HARIKA YERLER BOL BOL RESIMLLER EKLE BIZDE SEYREDELIM
SEVGILER

mintinin dünyası dedi ki...

denizim ,kalkurabiyem nerelerden seslendin bize böyle.resimlere dakikalarca bakakaldım inan.hele babanların bel bellemesi,organik yeşilliklerin tazecik renkleri,canım beni alıp buram buram kokan köyüme,bahçesini kendi halinde işleyen dedeciğime götürdün.inanılmaz keyifli bir gezi oldu benim için.yüreğine sağlık yüreği güzel arkadaşım.keyifle bekleyeceğin oralarda yaptığınız etkinlikleri....

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım güzel yerler.Herzaman mutlu olman dileğimle , tadını çıkar. sevgiler bıraktım.Öpüyorum.

çeşnici Handan dedi ki...

Denizciğim yaşadığın yerin kıymetini bil. Cennet gibi bir yerde yaşıyor kendi ektiklerini bahçenden toplayıp yiyorsun bundan güzel ne olabilir ki? Her zaman güzel evinde ve bahçende tüm sevdiklerinle beraber yaşa ve güzel anlarını bizlerle paylaş canım. Sevgiler.

Zehra Gürgen dedi ki...

oyy oyyy huzur var bu fotolarda !!

fuat gencal dedi ki...

Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Berat Kandiliniz Mübarek Olsun.

Saygılarımla.

yeşim dedi ki...

Bu güzel gecelerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretinize, sıcaklığı yuvanıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

gelibolu17 dedi ki...

Peygamber efendimiz Berat gecesinde, (Allahümmerzuknâ kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve şakiyyen) duasını çok okurdu. (R.Nasıhin) Hayırlı kandiller dilerim canım sevgiler

dokuzuncubulut dedi ki...

O ne güzel bahçe öyle... yok yok... Hele çileklere bayıldım. Böyle bir bahçeye sahip olmak şahane birşey olmalı, tadını çıkarın lütfen.
Emeğinize sağlık, sevgiler.