25 Temmuz 2013 Perşembe

Supangle


Merhaba..
Ay mübarek ay, nefislerde  kilitli olunca insan herşeyi pişirmek, herşeyi yemek istiyor  :)
Bu sebeptendir ki Papatyam bu supangleyi yapıp yayınlayınca bana da yapmak farz oldu :)
Türk milletinin babanneleri supangleyi bilmese de biz yeni nesil yapmaya başladık :) Kremsi mükemmel bir çikolatalı tatlı isterseniz, işte burada :)

Malzemeler:
2 lt. süt
2 yumurta sarısı
2 su bardağı toz şeker
3 tepeleme çorba kaşığı nişasta
3 tepeleme çorba kaşığı kakao
125 gr. margarin
200 gr. bitter çikolata
1 paket kakaolu krem şanti
Tabanı için:
Küp küp doğranmış kakaolu kek
1 pk. dr. oetker vanilinli dolgu kreması ve 3 çay bardağı süt
Üzeri için:
çikolata, fıstık

Yapılışı:
Tencereye, nişasta, un, tozşeker ve kakao alınıp karıştırılır. Sütün 2 bardağı bir kenara alınıp kalan süt yumurta sarılarıyla birlikte tencereye alınır ve karıştıra karıştıra pişirilmeye başlanır.
Kaynamaya başladıktan sonra on dk daha karıştırarak kaynatılır.
Ocağın altı kapatılıp margarin ve çikolata eklenir ve eriyene kadar karıştırılır. Margarin ve çikolatalar eridkten sonra ayrılan 2 bardak sütte eklenip karıştırılır. Ilındıktan sonra krem şanti de eklenerek birkaç dk. mikserlenir.
Kase yada kupların tabanına iki üç küp kek konulur. Üzerine birer yemek kaşığı tarifine göre çırpılan krema eklenir, supangle tüm kaselere pay edilip üzeri süslenir. buzdolabına alınır, soğutulur.
En az 6 saat, tercihen 1 gece soğutulup servis edilir.

Afiyet olsun..


19 yorum:

BOŞNAK KIZI dedi ki...

ben hazır alıp yapıyordum ama eminim böyle daha güzel oluyordur tarifi aldım ellerine sağlık:)

Nes-Kayfee / Nesli dedi ki...

ooo nefis, ellerine sağlık canım

Nilgün Komar dedi ki...

eline sağlık

mutfagabuyrun dedi ki...

hımmm.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

Hayatın Tatları dedi ki...

bu sıcaklarda ne güzel gider ama soğuk çikolata. Üstelik farklı bir tarif de :) denemek lazım.ellerine sağlık canım

şebnem dedi ki...

nişasta buğday mı, mısır mı,yada farkeder mi? Çok güzel görünüyor elinize sağlık.

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Ellerine sağlık Denizcim, tatlı da sunumu da çok güzel olmuş:).
Sevgiler..
aslı

Asyadan Esintiler dedi ki...

ay ay ben bayılım bu tatlyya.ellerine sağlık canım...

Unknown dedi ki...

en sevdiğim tatlı... harika görünüyor. ellerine sağlık.

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

Ellerine sağlık canım ben de çok severim süpangleyi..Sevgiler..

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Denizim ellerine sağlık çok güzel görünüyor
Oruçlu olunca insan herşeyi yiyebilceğini sanıyor iftarda:)ee canımızda çekmiyor değil yani kendimizi ödüllendirelim:)

Unknown dedi ki...

bayılırım supangleye canım ellerine sağlık aklıma düşürdün bu kez senin tarifinle deneyeceğim sevgiler

birincisin dedi ki...

Ben çok severim ki,ellerine sağlık.Hayırlı iftarlar..

bircanın renkli dünyası dedi ki...

ellerine saglık

Unknown dedi ki...

Nefis nefis ellerine saglik

Unknown dedi ki...

merhabalar denizim nasılsın görüşmeyeli
hayırlı ramazanlar diliyorum
ayrıca kapalılık da çok yakışmış tatlım
supangleyi hiç denemedim ama aklıma düşürdün bak
eline sağlık
kal sağlıcakla

kalpkurabiye dedi ki...

Şebnem Hanım,
ben genellikle sütlü tatlılarda ve kremalarda mısır nişastası kullanıyorum. Tercih size kalmış çok farketmez yani :)
teşekkürler..

anne eli gibi dedi ki...

en sevdiğim tatlılardan biridir,eline sağlık canım...

*mehtap dedi ki...

harika bir tatlı ellerine sağlık Denizcim.