25 Temmuz 2013 Perşembe
Supangle
Merhaba..
Ay mübarek ay, nefislerde kilitli olunca insan herşeyi pişirmek, herşeyi yemek istiyor :)
Bu sebeptendir ki Papatyam bu supangleyi yapıp yayınlayınca bana da yapmak farz oldu :)
Türk milletinin babanneleri supangleyi bilmese de biz yeni nesil yapmaya başladık :) Kremsi mükemmel bir çikolatalı tatlı isterseniz, işte burada :)
Malzemeler:
2 lt. süt
2 yumurta sarısı
2 su bardağı toz şeker
3 tepeleme çorba kaşığı nişasta
3 tepeleme çorba kaşığı kakao
125 gr. margarin
200 gr. bitter çikolata
1 paket kakaolu krem şanti
Tabanı için:
Küp küp doğranmış kakaolu kek
1 pk. dr. oetker vanilinli dolgu kreması ve 3 çay bardağı süt
Üzeri için:
çikolata, fıstık
Yapılışı:
Tencereye, nişasta, un, tozşeker ve kakao alınıp karıştırılır. Sütün 2 bardağı bir kenara alınıp kalan süt yumurta sarılarıyla birlikte tencereye alınır ve karıştıra karıştıra pişirilmeye başlanır.
Kaynamaya başladıktan sonra on dk daha karıştırarak kaynatılır.
Ocağın altı kapatılıp margarin ve çikolata eklenir ve eriyene kadar karıştırılır. Margarin ve çikolatalar eridkten sonra ayrılan 2 bardak sütte eklenip karıştırılır. Ilındıktan sonra krem şanti de eklenerek birkaç dk. mikserlenir.
Kase yada kupların tabanına iki üç küp kek konulur. Üzerine birer yemek kaşığı tarifine göre çırpılan krema eklenir, supangle tüm kaselere pay edilip üzeri süslenir. buzdolabına alınır, soğutulur.
En az 6 saat, tercihen 1 gece soğutulup servis edilir.
Afiyet olsun..
Etiketler:
Papatya Tarifleri,
Sütlü Tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
19 yorum:
ben hazır alıp yapıyordum ama eminim böyle daha güzel oluyordur tarifi aldım ellerine sağlık:)
ooo nefis, ellerine sağlık canım
eline sağlık
hımmm.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
bu sıcaklarda ne güzel gider ama soğuk çikolata. Üstelik farklı bir tarif de :) denemek lazım.ellerine sağlık canım
nişasta buğday mı, mısır mı,yada farkeder mi? Çok güzel görünüyor elinize sağlık.
Ellerine sağlık Denizcim, tatlı da sunumu da çok güzel olmuş:).
Sevgiler..
aslı
ay ay ben bayılım bu tatlyya.ellerine sağlık canım...
en sevdiğim tatlı... harika görünüyor. ellerine sağlık.
Ellerine sağlık canım ben de çok severim süpangleyi..Sevgiler..
Denizim ellerine sağlık çok güzel görünüyor
Oruçlu olunca insan herşeyi yiyebilceğini sanıyor iftarda:)ee canımızda çekmiyor değil yani kendimizi ödüllendirelim:)
bayılırım supangleye canım ellerine sağlık aklıma düşürdün bu kez senin tarifinle deneyeceğim sevgiler
Ben çok severim ki,ellerine sağlık.Hayırlı iftarlar..
ellerine saglık
Nefis nefis ellerine saglik
merhabalar denizim nasılsın görüşmeyeli
hayırlı ramazanlar diliyorum
ayrıca kapalılık da çok yakışmış tatlım
supangleyi hiç denemedim ama aklıma düşürdün bak
eline sağlık
kal sağlıcakla
Şebnem Hanım,
ben genellikle sütlü tatlılarda ve kremalarda mısır nişastası kullanıyorum. Tercih size kalmış çok farketmez yani :)
teşekkürler..
en sevdiğim tatlılardan biridir,eline sağlık canım...
harika bir tatlı ellerine sağlık Denizcim.
Yorum Gönder