18 Eylül 2010 Cumartesi

Bahçede Bir Gün ve Mangal Keyfi


Günaydın canlarıımmm:)) Haftanın son iş günü bir çoğunuz için tatil olsada ben ve ben gibi dostlarım masalarının işlerinin başındalar:)
Sisli vede puslu olsa da benim içinn pırıl pırıl bir günden merhaba demek istiyorum sizlere:)
Bugün bu kız nasıl bir havada uyandı diyorsanızzzz... İşte aşağıda.. Bugün hava sisli, puslu ve çiğden ötürü ıslak ıslak idi..
Hava böyle idi ama ben sizlerle bayramda yaşadığımız pırıl pırıl günden kesitler göstereceğim.. Evimiz tek katlı ve balkonlu olduğundan bizim veranda keyfimiz bir başka oluyor..:)) Bayramda da bazı haftasonlarında yaptığımız gibi mangalımızı yaktık ve başladık keyf yapmaya..Tabii önce bir mutfak hazırlığı vardı....


Tavuk etleri kuşbaşı doğranıp domates ve biberlerle şişlere dizildi...Dana antrikotlar hazırladı, azıcık dövüldü ve soğan rendesi, ketçap, mayonez, domates rendesi ve baharatlar ile  terbiyelendi.. Köfteler kıymanın içine; maydonoz, yumurta, ekmek içi, soğan rendesi, baharatlar eklenerek  yoğruldu..Şekil verildi, hazır edildi..
Bahçeden, domates, salatalık, biber, maydonoz toplandı...
Kırmızı biberler, yeşil biberler, domatesler çizilip yağlanarak közlenmek için hazırlandı..Bahçedeki biberlerin bazılarının şekilleri bizi şaşırttı..


Bahçe mahsullerine bir de soğan ile zeytinyağı katıldı salatalar hazırlandı...
Mangal ateşi yakıldı.. Etler ızgara ile buluştu..
Sonra etler tavuklar kızardı tabaklara geldi..
Etler ile biberler de tavuklara katıldı..
Babam bize ızgara eti elinle diderek yiyeceksin tadı orada gizlidir ama sofra adabına uyacaksın diye öğretmişti, uyduk bu kurala..Elimizle diddik etleri çatalla yedik:))
Tabii soframızın minik ve tontiş misafirleri de vardı.. Onlara kıyamazdık ki ızgaradan löp löp yediler onlarda bizler gibi..Bu bakışa nasıl dayanılır ki..
ve kardeşimin beklediği an.. köfteler ve sivri biberler de ızgaradan tabağa geldi :))
Diğer tontişe verilen köfte de büyük ihtimalle sıcak geldi..
ve ızgaranın sonuna gelindi sofra toplandı, mideler ovuşturuldu, yaradana şükür edildi, afiyetler dilendi.. Salata ve bir takım tarifler için biber, patlıcan,domates közlendi..
Tabiiki közde mısır keyfinden de ödün verilmedi...
işte böyle.. şehirden uzak bahçeli, tek katlı şirin evimizde bir bayram gününü böyle geçirdik biz.. Köyde yaşamak bazı insanlara itici gelse de ben 19 yılllık bir şehir hayatından sonra buralarda yaşadığıma çok seviniyorum..
Hepinize mutlu günler diliyorum..
Sevgiler..

37 yorum:

Yeşim dedi ki...

bencedeeee...
şehir hayatında çocuk büyütmek çok zor mis gibi köy havası varken:)

mandalincikmazi dedi ki...

Günaydın Denizzzz.
Sevgiler canım
afiyetler olsun....
Ben de şu an iş başındayım :(( ya hava çok güzel mis gibi sonbahar havası alıyorum buna bir de İzmir'in deniz kokusu karışınca insan çalışmak istemeyip kendini sahillere atası geliyor ...

Atike Momini Ziya dedi ki...

DENİZCİĞİM,SABAH SABAH BU NE GÜZELLİKL... İÇİM AÇILDI DESEM YALAN OLMAZ AMA DAHA ÇOK ACIKTIM :) YAŞADIĞIN YER ÇOOOOOK GÜZEL YAA...ALLAH SAĞLIKLA, HUZURLA VE SURURLA YAŞAMAYI NASİP ETSİN İA...İÇTEN SEVGİLER...

lezzet sarayı dedi ki...

oh oh Allah ziyade etsin size afiyetler olsun canım...

domates sepeti (emel) dedi ki...

denizcim bir an beni küçüklüğüme götürdün. bence ilçede yaşıyorum köy hayatına yakın yaşam tarzımız bende kızımı özgür bırakıyorum sokakta çamur oynarken öyle mutlu oluyorki anlatamam...

özlem dedi ki...

günaydın denizcim. bu ne güzellik böyle. yaşadığınız yere bayıldım. sağlıkla huzurla Rabbim yaşamayı nasip etsin.

Sevil Şahin dedi ki...

denizim sen gibi bende çalışanlardanım tatlım ..
ah şimdi seninle aynı köyde olmayı çok isterdim .
bana köy hayatı daha sakin ve güzel geliyor
istanbulda yaşıyoruzda ne oluyor allah aşkına işe 1 saatte gelir 1 saatte dönüyoruz aman bende istemiyorum heele bahçeli bir ev o kadar çok istiyorum ki anlatamam eşimin işi bugun kasdtamonuda yapabileceğini bilsem karkar gelirim oralara
burada çocuk yetiştirmek bile korkutuyor beni bir kızım var biliyorsun inan onun için artık bu istanbul çok korkutucu geliyor bana
bende köyümü özledim hemde çok özledim biliyormusun denizim tam 5 yıl oldu gitmeyeli off off şimdi dilimde akşama kadar ben köyümü özledim der dururum
mangallarda süper olmuş afiyet bal olsun şekerim

pelince dedi ki...

Denizcim hastalıklardan dolayı bayramlaşmaya gelemedim affola ... şimdi sizin bahçede olmak vardı.. hiç keyfim yok,bu güzelliklerle eminim yüzüm gülerdi... sizlere afiyet bal şeker olsun... hele o mısırlar tam benlik;)
Öpüyorum..

Zehra Gürgen dedi ki...

Canım bana da bundan 10 yıl önce kasabada yaşa deselerdi olmaz derdim.Ama insan şehirden bıkıyor, yeşil ve mavi arıyor.Değerleri değişiyor...
sofran hep bereketli olsun.
sevgiler

ebru dedi ki...

Denizzzzzzz malesef bende çalışıyorum. Ve bu köyde yaşamak ve bu mangal keyfinden yapmak istiyorum. Hele ki o domateslerin rengi bitirdi beni. Ben de istiyorum ya. Köz mısırlar. Offf ya canım çekti hepsinden. Neyse ellerinize sağlık ve afiyetler olsun canım.

Unknown dedi ki...

Deniiiz benim karnım acıktııı ,azıcıkta ağzım sulandı acaba niye bir fikrin var mı?

Unknown dedi ki...

Bıcırığımmmm bu ne karnım aççç hep
si muhteşem afiyetler olsun.Benide
çağırsaydın:))Mutlu hafta sonları canım kocaman kocaman öpüyorum.

yemekbiraşk dedi ki...

ah deniz bu resimler beni benden aldı muhteşemler maşallah canım
sevgiler..

José Manuel dedi ki...

Unos pinchitos geniales.

Saludos

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Ne güzel yazmışsın Deniz'ciğim. Allah keyfinizi daim etsin. Sağlıcakla kalın. Sevgiler.

Nehir Butik Pasta dedi ki...

benimde hayalim çocuklarımı böyle bir ortamda büyütmek inşallah olur
seninde çok tatlı çocukların olur ve inşallah bu mutlu ve huzurlu ortamda büyürler
sevgiler

Unknown dedi ki...

Ayyyyy yok böyle bi güzellik,o etler gerçek miydi :) hepsi de ne güzel pişmişler öyle,hele tavuklar ne güzel kızarmış..Gelecek bayrama ben de gelsem kabul edermisin :) Mutlu haftasonları diliyorum,bayramda görüşmek ümidiyle :)

bir dilim bir tutam dedi ki...

Ohhh Kokusu burmuma mi geldi ne????
Ne güzel bir keyif olmustur.....
Sevgiler

yeşim dedi ki...

ne çok severim mangal keyfini...ağır ağır sindire sindire yemeyi...sizlere afiyet şifa olsun fıstığım...mutlu hafta sonları diliyorum.kocaman öpüyorum.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Denizciğim ne güzel resimlemişsin mangal keyfini,ellerine sağlık,bizimde bir hobi evimiz var orda doğa keyfini tatmin ediyoruz..Mutluluklarrrr.Öptüm...

ŞÜKRAN-37 dedi ki...

Merhaba Denizcim,
Bende çalışan biriyim.Oğlum okullar kapanır kapanmaz anneannesiyle köye gidiyor (Azdavaya).3 ay kalıyorlar.Bunada şükür diyorum.Yazları temiz havayla doğayla içiçe.Dün geldi oralardan ve ona senin köpüşleri gösterdim.Resimlerine bayıldı.Hep köpekleri olsun istiyor zaten.Birgün sana çatkapı gelirsek şaşırma olurmu?Seni kocaman kocaman öpüyorum.

GÜLSÜM dedi ki...

HARİKASIN CANIM.... HEPSİ HARİKA... BENDE DAVETLİ OLSAYDIM KEŞKE.....

Limon çiçekleri dedi ki...

Bu ne kadar sıcak ve güzel bir blog böyle.Tam hayallerimde yaşamak ve yaşlanmak istediğim tarzda bir hayat.Sizi kutluyor ve çok şanslı buluyorum.Takip listeme alıyor,benim acemi blogumada bir kahve içimlik ziyaretlerinizi bekliyorum..Sevgiler

Unknown dedi ki...

Denizciğim resimleri görünce inan hayran kaldım.Ne kadar şanslısın canım.Ekrandan oraya ışınlanacağım bak haberin olsun:)))
Ayrıca mangal sefasıda ne güzel olur demi ama.Afiyet şeker olsun canım.Sevgilerimi gönderiyorum...

Hülya dedi ki...

Oh ne guzel keyıf yapmıssınız! Resımlerde harıka!

Fatoş Öztürk dedi ki...

Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.Sevgiler...

susamcorekotuFeriha dedi ki...

senin yerinde olmak isteyen kaç kişi var kimbilir? ALLAH çok daha güzel günler göstersin, sağlık ve mutluluk versin, sevgiler

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Denizcigim sen cok sansli bir insansin. Keske bende senin gibi sehirden uzak bir yerde yasayabilsem, doga ile ic ice olabilsem. Senin icin cok seviniyorum canim.

Mangal ziyafeti de super olmus:) Afiyet bal seker olsun.

sevimin sayfasi dedi ki...

ohhhh denizcim harika bir gün gecirmisiniz...
keyfinize diyecek yok yani...
sevgilerimle canim

Bengü dedi ki...

Denizciğim, bir sitede senin tariflerini ve fotoğralarını gördüm. Bu durum hakkında tüm arkadaşlarımı uyaracağım. Sevgiler canım. Adresi mail ile yollayacağım. Sevgiler canım.

Gülcan dedi ki...

valla ne diyeyim.çok güzel olmuş.bizde en son apartmandakilerle beraber bahçede yapmıştık mangal işini.yiyenlere afiyet olsun.

Gülcan dedi ki...

bu arada demeği unuttum.tontişlerde çok şirinler.

yemekaski.com seçil dedi ki...

süper valla.. elimde olsa bende köye gidicem hayat bence oralarda :)

Unknown dedi ki...

Ben de gelmek istiyorum oralara.... Benim de oglum oralarda kosup, yuvarlansin istiyorum... O mangal keyfini ben de yasamak istiyorum.... Bana bak cilek kiz... Hazirlan, cat kapi gelebilirim böylesine cekici fotograflarla oralari anlatmaya devam edersennnnn... Canim benim, saka bir yana Rabbim o piril piril yürecigindeki tüm muratlarini versin insallah... Sevgilerimle,

Tümay Öztürk dedi ki...

Walla canım çekti. Şöyle sabah erkenden kalkıp mis gibi temiz havayı içine çekmek ne kadar güzel olurdu. İnsanın hem iştahını açıyor hem de zinde yapıyor bu hava. Mangal keyfi nefis görünüyor canım. :)

Adsız dedi ki...

MaşAllahhh bu ne güzellik.. Çok ama çok imrendim. Rabbim İnş. bizlerede böyle güzellikler yaşatmayı nasip eder..
Ama ben o çimlerde yalınayak yürümek , sonra o bibeleri domatesleri koklaya koklaya toplamak istiyorum :)
Sevgiler Pınar Y.

kalpkurabiye dedi ki...

Pınar Hanım çok teşekkür ederimm:)) İnşallah bir gün bu rüya sizin için de gerçek olur:))