15 Şubat 2011 Salı

Karyağdı Keki (Limonlu) ve Hediyelerim :)


Merhabalar:)
Kandili, sevgililer gününü, doğum günlerini geçirdik, pastamızı yaptık helvamızı kavurduk yine buralardayız çok şükür:)
Kandil günü benim için çok güzel geçti..Komşularla toplaşıp helva kavurmak çok güzeldi..Tek bekar ben olduğum bana kavurtmaları da hoştu.. Bizim buralarda bekar kızların duasının ve elinin daha temiz, daha dürüst, daha saf olduğuna inanılır.. Gerçi adetlerimizin bir bütünü bu, bir çok yerde benzerine rastlıyoruz, nişan tepsisini kızların tutmasından, kına gecesinde kızların gelin etrafında dönmesinden falan..Güzel bir toplumuz vesselam, bendeniz de geleneklerime çok bağlıyım..
Beni çok mutlu eden birşey oldu geçen hafta:) Canım Sevda Ablacım bana el emeği,  göz nuru dökerek  yaptığı lif ve patiklerinden yollamak istemişti sağolsun, bende kabul etmiştim ve birakaç gün sonra cicilerimi aldığımda çok mutlu olmuştum.. Böyle çeşitli, değişik görünümlü liflerle ilgili sinir bozucu bir hatıram var birisi benim kalbimi çok kırmıştı ama sağolsun sevenlerim, ablalarım ve kardeşlerim beni türlü türlü hediyelere boğdular bu bağlamda:)
Bakınız ne kadar güzeller..
Açıklamak istediğim birşey daha var ki bana sorulan sorulara cevap niteliğinde olsun.. Herkes bana düğün ne zaman? kesin tarih belli mi? diye soruyor..Lakin üzgünüm ki, düğün ve herşey iptal oldu..Kardeşiniz yanlış hesap bağdattan döner hesabı nişanı attı.. O büyük sandığım yere göğe sığdıramadığım sevgi, yerle bir oldu, ne kadar zayıf bir temeldeymişiz ki son buldu, yıkıldı.. Üzülüyormuyum? Hayır!! Asla üzülmüyorum ve kimse benim için üzülmesin istiyorum..Sebep çok sıralanmak istenirse lakin işin özü şu ki; insanlar birbirlerine sırt dönmeyecekler, bu yola beraber çıkılmışsa eğer ilk yokuşta geri kaçmak olmayacak.. Gerekirse dinlenilecek, mola verilecek ama arkanı dönüp kaçmak olmayacak..Ben sizlerden hiçbirşeyimi gizlemediğim için bunu da gizlemek istemedim.. Yaklaşık onbeş gün evvel herşey tamamen bitti.. Tekrar söylüyorum ki dostlarım, ben kesinlikle üzülmüyorum sizlere hiçbirşekilde yansıtmadım da, bu yüzden, sizler de benim için üzülün istemiyorum.. Umut dileyin şans dileyin gelecekle igili bana olur mu?
Hepinizi çok seviyorum..
Neyse efendim.. Annemin doğum günüsü partisinde yaptığım bir kek ile sizleyim bugün...Sevgili Sevda Ablamın tariflerinden denedim, tek fark kabartma tozu kullanmadan, limonlu kek unu kullandım..
Kalp kalıplarla kestim ve sosladım:)
Limon ve çikolata ve hindistan cevizi nefis bir uyum gösterdiler, çok beğenildiler..
Sevda Ablamın nasıl yaptığını görmek isterseniz orjinal tarifi burada..
Malzemeler:
3 adet yumurta
1su bardağı tozşeker
1su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 pk vanilya
Yaklaşık 3,5 su bardağı Sinangil Limon aromalı kekun
Sos Malzemleri:
3su bardağı süt
25 gr. kakao
Yarım su bardağı şeker
Mantolamak için:
Hindistan cevizi

Yapılışı:
Kek için verilen yumurta veşeker çırpılıp üzerine sırası ile diğer malzemeler eklenerek akışkan kıvamlı bir kek harcı elde edilir..
Elde edilen harç orta boy fırın tepsisine dökülüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir.
Sos için; verilen malzemeler bir tencerede karıştıra karıştıra pişirilir ve soğutulur.
Fırından çıkıp soğuyan kek kalp kalıpla kesilir.

Her kalp kek her yanı olmak suretiyle önce kakaolu sosa, sonra hindistan cevizine bulanarak servis tabağın alınır.
Bir saat veya tercihen bir gece dinlendirilip servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun..

55 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım benim,
kalpler harika ellerine sağlık,hoppp atıverdim birini ağzıma,nefiss olmuş nefis.
Hediyelerini güzel,hayırlı günlerde kullan,herşeyde vardır bir hayır,zararın neresinden dönersek kardır biz insanlar için.

Yüzünde güller açsın,gözbebeklerinde yıldızlar parlasan her zaman.

kocamannn öpüyorum.

sevgilerimle...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Denizciğim; ellerine sağlık, çok güzellerrr...öptüm...

mutfagabuyrun dedi ki...

canım benim herşeyde bir hayır vardır.sen bu kararı verdiğine göre mutlaka çok düşünmüşsündür.ömür boyu üzülmendense şimdi üzülmen daha iyi bence.hediyelerim ufak naçizene şeylerdi.aceleyede geldi.isterdimki daha daha güzel işler yapıp koysaydım.inşallah oda olur.kekde harika olmuş buarada.ellerine sağlık.öpüyorum.

Osmanlı Oto Lastik dedi ki...

Keklerin çok güzel olmuş canım ellerine sağlık..
Hakkında hayırlısı olsun canım..

ebru dedi ki...

canım benim minik beyaz alpler tıpkı senin kalbin gibi harikalar.

Nişanı atmana üzüldüm ama sonradan olacağına şimdi olamsı belki de daha hayırlı olmuş. Sana yorum yazmayı düşünürken sen den bana mail geldi daha okumadım haaa:)))

canımm en güzel günler vemutluluklar senin olsun...

José Manuel dedi ki...

Que delicia y te han quedado preciosas.

Saludos

Limon çiçekleri dedi ki...

Herşeyde vardır bir hayır canım.Kader,kısmetten öteye hiç birşey olmaz.Canın sağolsun.Hayat senin için en güzel günleriyle devam ediyor.Kekin muhteşem ötesi görünüyor kalbim.Ellerine sağlık.

Emel Kurt dedi ki...

selam deniz, ellerine sağlık kalp kekler harika görünüyor. çok beğendim ilk fırsatta denemek isterim. hayatın boyunca mutlu ve sağlıklı ol, Rabbim yar ve yardımcın olsun,sevgiler.

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Tatlım, yaşadığımız her olay bizleri biraz daha büyütüyor ve olgunlaştırıyor. Muhakkak yaşadıkların senin hayatına da bir şeyler katmıştır.Biliyorsun ki iyi olaylardan değil, kötü olaylardan ders alabiliyoruz. Dediğin gibi arkana hiç bakma, niyelerini, nedenlerini araştırma. Allah'ın her yaptığında bir hikmet vardır. Senin gibi becerikli, neşeli, güler yüzlü, merhametli tatlı, çilek kızın muhakkak yaşayacağı güzel şeyler vardır. Sırasını bekliyordur.
Sevgiyle kal.

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

lifler ve patikler çok cici duruyorlar hayırlı olsun.keklerinizin sunumu ve şekilleri çok cezbedici ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

Canım Bıcırığım Rabbim karşına gerçek
ten seni hak edecek bir hayat ve yol arkadaşı çıkarsın her zaman duamdasın
biliyorsun.Sevdacığımın ellerine,eme
ğine sağlık.Nazik jesti harika iyi günlerde kullan canım.Keke gelince ha
ni bana:))Kocaman kocaman öpüyorum.

yemekbiraşk dedi ki...

denizcim kekler çok güzel olmuş porsiyonluk nefisler. hediyeleinde pek sevimli güle güle kullanırsın inşallah...
sevgiler canım

Özgen dedi ki...

Canım her işe her şerde de bir hayır vardır.Senin için bu hayırlısıysa varsın dönülsün.Aynı şeyi kardeşim düğüne kısa bir süre kala yaşadı.Ama şimdi eski sevdiğiyle evlendi ve çok mutlu, hayatın ne göstereceği hiç belli olmaz.Üzülmediğin için sevindim.Ayrıca keklerin çok güzel olmuş sevgiler öpüyorum...

Unknown dedi ki...

Kekler çok cicii denizim :) ellerine sağlık.. seni koccaman öpüorum :)

Adsız dedi ki...

Kekler oldukça güzel görünüyor canım. Ellerine sağlık. Bu arada Allah hakkında hayırlısını nasip etsin, seni de cümlemizi de iyilerle karşılaştırsın inşaAllah.

pastacilaz dedi ki...

ay çok güzeller hemde kalp şeklinde bir sevgilim bile yokki kime yapıcam ben bunlarııı...eline sağlık canım arkadaşım

umutluhayat dedi ki...

benim altın kalpli,güzel arkadaşım,ben son zamanlarda bu işin ters gittiğini hissetmiştim yazılarından ,bir anda kesmiştin düğün lafını.ama yol yakınken dönmen en güzeli.herşeyde bir hayır vardır.şimdi,den görmüşsün yüzünü hiçdeğilse.o taraf için kayıp büyük seni kaybetmiş.Önünde yakalayacağın güzel günler var bitanem.kek nefis olmuş ellerine sağlık.sevdacımın hediyelerine ise bayıldım.hele patikler.güle güle kullan.

Unknown dedi ki...

KURABİYEM ÇOK GÜZEL OLMUŞ KALP LER....HEDİYELERİNİ GÜLE GÜLE KULLAN CANIM.ÖPÜYORUM....

Nilgün dedi ki...

Canım kekler bir atımlık nefis olmuşlar. Ellerine sağlık..

Gülcan dedi ki...

canım benim bence sen değil bir zamanlar nişanlın olan o kişi kaybetmiş.inşallah daha güzel insanlar hayırlı insanlar çıkar karşına. kekin de harika olmuş ellerine sağlık.

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Deniz'im, çok şaşırdım. Hiç aklıma gelmezdi senden böyle bir haber duyacağım. Ama herzaman şuna inanırım, herşeyde bir hayır vardır. İnşaallah senin için en iyisi olur. Masal kitaplarındaki tatlı kız, herşey gönlünce olsun inşaalah. Çok öpüyorum, sevgiler kucak dolusu.

Adsız dedi ki...

Deniz'cim hayırlısı olsun canım benim... Bize birşey demek düşmez elbette seni çok seviyoruz biz, çok pozitif çok tatlı bir insansın. Umarım seni mutlu edecek bir insan çıkar karşına tatsızlıkları geride bırakırsın... Demek geçenlerde hayati bir karar verme aşamasındayım dediğinde bu olaylar mı vardı? Tahmin etsekte o konuyu dile getirmedik. Ama dediğim gibi sen herşeyin en güzeline layıksın bitanem... Öpüyorum seni becerikli heidi'm...
Nuralp

Unknown dedi ki...

Hayat her zaman bilinmezlerle doludur ve Allah bizim için en hayırlısını verir her zaman şer gibi görünen şeylerin aslında mutlaka bir hayır vardır benim Denizim aynen de benim düşündüğüm gibi yürekli ve sapasağlam çok öpüyorum seni Yolun önün açık ola

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Deniz,bana darilmazsan eger birsey söylemek istiyorum,nisanlini neden bilmiyorum sana hic yakistiramiyordum ben,sen cok farkli bir kisisin ve özelsin bence,bu cok belli,bunun icin hayatina bir cizgi cekip kaldigin yerden gönül rahatligiyle devam edebilirsin,insallah hersey istedigin gibi olur canim,keklerinede bayilmamak elde degil,eline saglik,anneninde yeni yasi kutlu olsun bu arada,sevgiler...

sibelyalcincom dedi ki...

Kekler çok şeker görünüyor yiyenlere afiyet şeker olsun:)Halen gelenekleri yaşatıyor olmanız ne kadar güzel büyük şehirlerde insanlar artık çok yozlaştı maalesef:(
Hediyelerinide sağlıklı güzel günlerde kullan inşallah
İnsan bir ömür üzüleceğine bir kere üzülür onun üzüntüsüde çok sürmez zaten Allah karşına gönlünün istediği gibi birini çıkarsın inşallah
Sevgilerimle:)))

Unknown dedi ki...

Denizim insanlar bazen göründüğü gibi olamıyor malesef canım üzülme tabiki aferin sana kuzum bırak ayrıldığın kişi senin gibi bir güzellikten mahrum kaldığına üzülsün
hem becerkli hem güzel hem kibar tam bir hanımefendi Çilek kızım benim hayatında yüzün gibi gülsün sana Rabbim hakkında en hayırlısını yazsın canım
keklerin her zamanki gibi nefis görünüyor hele şekli tam benlik:)))
anneciğine de selam söyle yeni yaşı hayırlarla gelsin
öptüm kuzum

İnci Yemek dedi ki...

Denizim bir kaç zaman önceki kederlenmelerinden acaba diyordum ki ,bana yazdın üzücü olayı.
Fakat güler gibi düşünüyorum şer gördüğümüz bir olay hayırlara vesiledir belki.
Seni taşıyamadı belli ki tatlım,
sorun ne olursa olsun arkanda durup sahip çıkmalıydı sana,kaldı ki evlilik olsaydı bile her ailede görülen bazı tatsızlılarda demek ki seni ortalıkta bırakacakmış,aslında üzülmemekle çok iyi yapıyorsun,baba evinden çıkıp tekrar geri dönmedin belki bu kısmında hırpalanacaktın.
Her şeyi sen, en iyi bilensin elbette fakat artık vıdı vıdılarla
ilgilenme ,duyma,öğrenmek isteme tatlım sen blogunla ilgilen:)
Bu arada kek de nefis görünüyor ellerine sağlık hediyelerini güle güle güzel günlerde kullan canım.
çok öpüyorum seni...

Unknown dedi ki...

Güzel kizim benim, tek bir kelime söylemek isterim... "Hakkinda hayirlisi"... Kismet böyle imis, böyle olmus, olani sorgulamak gereksiz... Yasananlar, yasandi ve bitti... Gecmisteydi ve orada da kaldi... Hayatin geri vitesi yok, daima ileriye bakacagiz... Birak, onun da hakkinda hayirlisi olsun... Rabbim sana da, gönlündeki muradi versin... Unutma, seni hepimiz cok seviyoruz, bu pozitif enerji ile herseyin senin icin cok güzel olacagina inaniyorum... Sevgilerimle, ellerine saglik diyor, o tatli yanaklarindan öpüyorum...

lezzet sarayı dedi ki...

Denizcim hakkında hayırlısı ne ise o olsun canım .takma kafana herkesin de dediği gibiönün de daha upuzun bir yol var kim bilir seni nasıl sürprizler bekliyor hayatta ne güzellikler bekliyor. seni kaçırdığı için eski nişanlın üzülsün.
kekler çok güzel olmuş bu arada ellerine emeğine sağlık.
sevgiyle kal....

Sihem Tachouli / Yaşam Stil dedi ki...

Kalp figürünün bu kadar güzel kullanılması... Bayıldım resmen...

Narince dedi ki...

Geçer, her şey geçer. Dönüp gülerek anlatacaksın belki yıllar sonra. Üzmesin kimseler seni, güzel yüzün hep gülsün. Böylesi daha iyi belki.

güzel bak kendine.

Unknown dedi ki...

biliyormusun en azından herşeyi baştan anlayıp vazgeçmişsin.her işte bir hayır vardır demişler.bunda da kesin bir hayır vardır.

Adsız dedi ki...

çilek kızım benim ,senin için böylesi hayırlıymış senin gibi becerikli pozitif canlı hemde çook tatlı bir kız bu zamanda zor bulunur eski nişanlına seni kaybettiği için çok daha fazla üzüldüm zavallı çocuk
allah senin için mutlaka daha iyisini bir yerlerde ayırmıştır. şansın bol bahtın açık olsun şeker kız

www.hepleziz.com dedi ki...

Deniz'cim kekler nefis görünüyor ellerine sağlık .Umarım herşey gönlünce olur..sevgiler..

Yeşim dedi ki...

Bazen şer diye düşündüğümüz şeyler bizim için Hayırlı çıkıyor.
İlerleyen zamanlarda iyikide olmamış dersin bellimi olur.
Senin için hayırlı olan neyse o olsun tatlım sen herşeyin en iyisine layıksın tanımasamda verdiğin pozitif enerji sayesinde görmeden sevdiğim nadir insanlardansın.

Kekler süper gözüküyor hediyelerinede bayıldım doğrusu:)
Güle güle kullan inşAllah .

Narince dedi ki...

Çok sevindim iyisin ya. Yap ya, sen ölçülendir, yaz, ben de duyururum, paslaşırız güzel olur. Güzel yüreklim benim. Seni kendime benzetiyorum çok zaman, içini hep böyle tut, başkalarınna benzeme olur mu?

Eya dedi ki...

Sevgili Kalp Kurabiyem...Denizcigim...Hic üzülmedim dersem beni sakin yanlis anlama. Cünkü sonra üzülecegine, dönüsler daha zor olacagindan en basinda yolunu degistirmis olman en iyisi. Her secim insan icin bir tecrübe...inan bir sonraki ilskilerine baska gözle bakip daha olgunlukla gireceksin.Cünkü bir yasanmislik, bir deneyim var isin icinde. Hakkinda hayirlisi canim benim...bu minik kalpler de sayfanla bütünlesmis...sevgilerimle

zehra

yeşim dedi ki...

canım benim eviminde gönlümün de kapısı sana hep açık mutlaka bekliyorum inşallah bir ara kısmet olursa o taraflara bir tur yapmak istiyoruz.görmediğim tek o yerler kaldı.uğramazmıyım çilek kızıma öpmezmiyim o tatlı yanacıklarından doya doya....Rabbim verebileceği en güzel kısmeti sana versin inşallah canım benim.

Tümay Öztürk dedi ki...

yine döktürmüş benim Denizim ya:) Ellerine sağlık canım:)

xcelis dedi ki...

Ya ama ama çok güzel bu tarifiniz bayıldım ben =) Yapan ellerin dert görmesin.Hepimizin hakkında hayırlısı olsun canım Her yaptığımız doğru ve her aldığımı kararda haklı olacağz diye birşey yok değilmi.Hayat bu herşey insanlar için.Öpüyorum Sevgiler mutluluklar gülücükler gönderiyorum.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Denisimm ellerine sğalık canım benim.Görüntüsü süper olmuş yav bendemi yapsam:)

Unknown dedi ki...

ellerine saglik hayirli günler :)

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Denizcigim üzülmeme ne sevindim asla üzülme,degmez..belki ileride daha iyi anlarsin,hersey nasip kismet,kismet degilmis,Allah karsina seni seven saygi duyan hürmet eden birini çikarsin insallah,hep mutlu olman dilegiyle bitanem,güzel yüzün hiç solmasin insallah..

Hediyelerini güle güle kullan.

Keklerin ise harika çok begendim afiyet bal seker olsun,öpüyorum seni.

susamcorekotuFeriha dedi ki...

canım,güzelim,ben seni çok seviyorum,öpüyorum, seni arıycam

ebru dedi ki...

Bir tanem her şeyde bir hayır vardır. İleride eyvah demektense baştan olmaması daha iyi. Pastan harika görünüyor canım ellerine sağlık. Seni de kocaman öpüyorum.

KURABİYECİCİ dedi ki...

Canım öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim.Bence seni kaybeden üzülsün zaten sen hiç üzülmeki üzülmüyorum diyorsun zaten.Hediyelerin harika gönderenlerin ellerine sağlık.Bizdede hep öyleydi kız kahvesi
,kız eli nedense büyük annemler annemlerde hep öyle derlerdi ha birde aman sen dua et kız duası kabul olur .Şimde bende sana diyeceğim sende dua et canım insanların hayatları bir dakikada nasıl değişiyor görüyoruz .Allah sağlık versin öncelikle hepimize inan gerisi otomatik gelecektir sana güzel yarınlar diliyorum canım benim

neslice tarifler dedi ki...

Meğer hayatında neler değişmiş ama sen hiçbişey belli etmeden o güzel tariflerini bizlerle paylaşmaya devam etmişsin. Yaşça ve tecrübe olarak senden daha büyük olmama rağmen acaba ben böyle bi durumda aynı olgunluğu gösterebilir miydim bilemiyorum.
İçinde yaşadıklarını bilemeyiz ama umutlu olduğun sürece mutluluk hep yakınında olur.
Yazını okuyunca hem çok şaşırdım, hem gerçekten üzüldüm. Ama senin gibi güçlü, olgun, bıcır bıcır ve marifetli bir arkadaşım olduğu için de ne kadar şanslıyım dedim.
Yolun da, bahtın da açık olsun Denizcan..

LeylaK dedi ki...

harika görünüyorlar bayıldımmmmm. herşeyin hayırlısı. ellerine sağlık.sevgiler..

KİZHATCE dedi ki...

eline sağlık tatlı kız :)yine çoşmuşsun,kekler,pastalar,bicottiler:)
geçen yazından şüphelenmiştim bir ayrılık rüzgarından ama konduramamıştım..
kimse için canını sıkmaya değmez güzelim,her şerde bir hayır vardır..inş gözlerindeki pırıltı,yüzündeki gülümseme hiç eksilmesin,kocamaaaann öpüyorum denizcik :)

Cafe Pepela dedi ki...

Canımsın.
Hakkında her daim hayırlısı olsun.

''La tahzen! İnna maal usri yusran''

Her şerde bir hayır vardır.
Deniz;hep böyle kal olur mu?
Nolur tatlım..
Duruluğun,samimiyetin,temiz kalbin hiç bozulmasın.

Seni Allah c.c için çok seviyorum.

Muhabbet ve selametle

mandalincikmazi dedi ki...

Ay yerim ben o kalp kekleri nasılda güzel olmuşlar........
Ellerine sağlık canım........

mandalincikmazi dedi ki...

Deniz
böyle bi şey olduğunu anlamıştım çünkü son günlerde hiç ondan bahsetmez olmuştun ama soramıyordumda ..
Hayırlıs olsun canım ya............

humeyra dedi ki...

Şaşırarak okudum. Gerçekten. Çünkü sen arada aklıma gelince, ne güler yüzlü kız, alan yaşadı deyip duruyordum, aklımdan öyle geçiyordu.
Sen niye üzülesin ki zaten, diğer taraf üzülsün. Allah seni daha daha mutlu etsin. Laf olsun diye söylemiyorum, gerçekten aklıma gelince bu kızın da sitesinin adı kendisiyle ne kadar uyumlu diyordum. Kalp kelimesi benim zihnimde senle özleşti desem yeridir.
Allah seni çok mutlu etsin.
Bu arada hediyelerin de çok güzeller.

mintinin dünyası dedi ki...

denizim sen üzülmesen de ben üzüldüm bu duruma.verilen emekler yerle bir olmuş.harcanan emeklere üzüldüm be gülüm.
ama hakkında hayırlısı olsun.rabbim bahtını açık eylesin.

AyçaTuncalı dedi ki...

ellerinize sağlık hepsi çok güzel gözüküyor