27 Temmuz 2013 Cumartesi

Kayısı Kompostosu


Günaydın!
Hayırlı ve mutlu günler diliyorum :)
Ramazan ayının son 10 gününe girmiş bulunmaktayız, rüzgar gibi geçti :( İnşallah seneye de ulaşmayı nasib eder Rabbimiz..
Bugün sizlerle iftar sofralarının ve yaz günlerinin vazgeçilmezi kompostolardan kayısı kompostosunu paylaşacağım.. Tazecik mis kokulu kayısılar ile çok lezzetli kompostolar yaptım bu yaz hamd olsun.. Buraya Iğdır' dan gelen lokum gibi kayısılar gerçekten tadına doyulmaz..

Allah Resûlû (S.a.s) Buyurdu ki;
"Sofra kurulduğu zaman, kaldırılıncaya kadar kimse kalkmasın. Kişi doysa bile elini herkes bitirinceye kadar sofradan çekmesin. Çünkü; aralarında utanan kimse bulur da, doymadan kalkar. İbn-i Ömer (R.a)
İbn-i Mâce

Malzemeler:
2 lt. su
2 su bardağı tozşeker
10 adet taze kayısı
Yarım çay kaşığı toz zencefil

Yapılışı:
Kayısılar yıkanıp, çekirdekleri çıkartılır. Minik minik doğranır.
Su bir tencerede alınıp, içine kayısılar eklenerek kaynatılır. Kayısılar piştikten sonra üzerine şekeri ve zencefili eklenip 15-20 dakika daha kaynatılır.
Ocaktan alınıp, ılınmaya bırakılır. Ilınan komposto buzdolabına alınıp soğutulur.
Kişi sayısına göre kaselere bölüştürülüp buz küpleri de eklenerek servis yapılır.

Afiyet olsun..

3 yorum:

Asyadan Esintiler dedi ki...

ellerine sağlık canım.İftarda soğuk soğuk nası güzel gitmiştir öyle.

ihlamurcum dedi ki...

İftara çok uygun, hemde hareret söndürücü.Eline sağlık,Deniz'cim.

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

ellerine saglık canım komposta bu yaz sıcagında vazgeçilmezimiz oldu:)