20 Temmuz 2013 Cumartesi

Vişne Kompostosu


Günaydınn :)
İftarda yaptığımız nefis yemeklerimizin yanına, sahurda susamamak adına yaptığımız kompostolar yada hoşaflar sofralarımızın vazgeçilmezi..
Ramazan ayının yaz günlerine denk gelmesi komposto yapımını daha zevkli hale getiriyor.
Hoşaf mı ?, komposto mu? karmaşasına da bir açıklık getirmek istiyorum. Kuru meyvelerle kaynatılan içecek hoşaf, taze meyvelerle yapılan içeceklere komposto denilmekte..
Bende bugün sizlerle buz gibi vişne kompostosu paylaşağım, tam zamanı nede olsa..

Malzemeler:
2 lt. su
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı taze vişne
1 diş karanfil

Yapılışı:
Su bir tencerede alınıp, içine vişneler eklenerek kaynatılır. Vişneler piştikten sonra üzerine şekeri ve karanfili eklenip 15-20 dakika daha kaynatılır.
Ocaktan alınıp, ılınmaya bırakılır. Ilınan komposto buzdolabına alınıp soğutulur.
Kişi sayısına göre kaselere bölüştürülüp buz küpleri de eklenerek servis yapılır.

Afiyet olsun..

9 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...


Ramazan ayı gelince ,bizden de eksik olmuyor Denizciğim..

Emel Yılmaz Akan dedi ki...

Ellerine sağlık nefis olmuş...
Sevgilerimle...

Narince dedi ki...

Deniz'ciğim yaz ve Ramazan ın vazgeçilmezi bence. Hele kışın dondurucudan çıkarmak başka güzellik. Ellerine sağlık canım.

Lezzet Taneleri dedi ki...

Bayılırım kompostoya yaz kış hiç farketmez yaparım.severek yeriz.Yalnız ben içine şeftali ve mürdüm eriğide katarak yaparım.Eline sağlık...

birincisin dedi ki...

Ellerine sağlık Deniz'cim.Hayat kurtarıyor bunlar,evden eksik etmiyorum bende.Hayırlı İftarlar..

TuruncuTatlar dedi ki...

ellerine sağlık canım iftarda serin serin iyi gider hayırlı iftarlar

ihlamurcum dedi ki...

inanırmısın ,Denizcim bu sabah vişne reçeli yaptım.Eline sağlık.

ebru dedi ki...

Denizim benim de aklımda akşama pişirmek vardı. Sen pişirmişsin bile. Ellerine sağlık bir tanem. seni ve pıtırcığı öpüyorum

Pembe Tatlar dedi ki...

Cazbedici bir rengi ar bayılıyorum :) Ellerine sağlık canım benim...