6 Kasım 2009 Cuma

Ay Poğaça



Merhaba arkadaşlar.... lezzeti mükemmel bir poğaça ile güne merhaba diyoruz:))) Bu tarifimi 47. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğinin bu haftaki ev sahibesi olan sevgili www.ferahinmutfagi.com arkadaşımıza yolluyorumm kendisine kolaylıklar diliyorum..

Malzemeler:
5 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
2 yumurta akı
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru maya ve mayayı ıslamak için ılık su

Arasına:
Kaşar peyniri rendesi

Üzerine:
Susam-çörekotu
Yapılışı:
Maya komposto kasesine alınır ve üzerine 1 çay kaşığı kadar toz şeker alınıp ılıık su ilave edilerek kabarması beklenir.
Un ve tuz yoğurma kabına elenir ortası havuz gibi açılır kabarmış maya ilave edilir maya hamur ile özleştirilir ve yumurta aklrı, süt ile sıvıyağ eklenir, yoğrulur. Hamur sert olursa su ilavesi yapılır yumuşak olursa eğer un ilavesi ile ele yapışmayacak bir hamur elde edilir. Sıcak bir ortamda üzerine nemli bir bez örtülerek 2 saat kadar mayalandırılır.
Sonra hamurdan iri bezeler yapılır ve her beze merdane ile açılıp aşağıdaki resimdeki gibi kesilir.

Kesilmemiş kısmına kaşar peyniri rendesi konulup içe katlanır aynı yönde sarılıp ay şekli verilir. Tüm bezelere aynı işlem tekrarlanıp yağlanmış fırın tepsisine sıralanırlar..Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam çörek otu serpildikten sonra 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir..
Afiyet bal şeker olsunn

2 yorum:

Özlem dedi ki...

Görüntüsüne bayıldım, ellerine sağlık,
sevgiler

kalpkurabiye dedi ki...

teşekkür ederimm