5 Kasım 2009 Perşembe

Kadınbudu Köfte


Malzemeler:
500 gr. kıyma
Yarım su bardağı pirinç
1 adet büyük boy soğan
1 yumurta
Yarım demet maydonoz
2 dilim ekmeğin içi ıslatılıp sıkılmış
Tuz karabiber ve zevke göre baharatlar

Kızartmak için:
Sıvıyağ
2 yumurta
Galeta unu

Yapılışı:
Pirinçler yıkanıp, 1 su bardağı suda haşlanır.
Rendelenmiş soğan ve kıymanın yarısı kavrulur, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kıymanın diğer çiğ yarısına karıştırılır. Haşlanan pirinçler ve ekmek içi eklenir.
İnce kıyılmış maydonoz, tuz, karabiber, baharatlar ve bir yumurta kırılıp iyice yoğrulur.
Elde edilen köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yassı ve oval şekiller verilir.
Önce galeta ununa sonra da yumurtaya bulanan köfteler sıvıyağda kızartılıp çoban salata ile sıcak sıcak servis edilir:)

Afiyet bal şeker olsun:))

Hiç yorum yok: