5 Kasım 2009 Perşembe

Hindistancevizli Şekerpare


Malzemeler:
150 gr. margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı hindistan cevizi
3/4 su bardağı irmik
1 pk. kabartma tozu
2 pk. vanilya
2 yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılacak)
Aldığınca un
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
1 dilim limon
Üzeri İçin:
Hindistan cevizi
Yapılışı:
Şerbet için şeker, su ve limon kaynatılıp soğuması için bir kenara alınır.
Tatlı hamuru için verilen malzemelr karıştırılıp azar azar un ilavesi ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğrulur. 15 dakika kadar üzerine nemli bir bez örtülerek dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yası ve oval şekiller verilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilen şekerparelerin üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizilir.
175 dereceye önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet ile buluşturulan tatlı 2,5 saat kadar dinlendirilip servis tabaklarına alınarak ve üzerine boll hindistan cevizi serpilerek servis edilir.

Hiç yorum yok: