Malzemeler:
3 su bardağı un
100 gr. tereyağı
2 yumurta 1 tanesinin sarısı ayrılacak
1 çay bardağı toz şeker
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilin
Üzeri için:
Kayısı reçeli hani benim yaptığımm
Yapılışı:
Un ve kabartma tozu bir kaba iki kez elenir. Üzerine tereyağı, şeker, yumurtalar ve vanilin eklenir iyice yoğrulur.
Merdane ile 2-3 mm kalınlığında açılıp çiçek şeklinde kalıplarla kesilir. Yarısının ortasına minik bir kalıpla kesilir. Ben tırtıl kurabiye kalıbımı kullandım:) Yağlı kağıt serili tepsiye sıralanan kurabiyelerin delikli olanlarına yumurta sarısı sürülüp 170 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Fırından çıkıp ılınan kurabiyelerin deliksiz olanalarına reçel sürülüp üzerine bir tane delikli kurabiye kapatılır. Deliğinden içeriye yine kayısı reçeli dökülüp servis tabağına dizilir.
Afiyet bal şeker olsunn..
Bu güzel tarif için dr. oetker gourmet vanilin' e teşekkür ediyorumm..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder