5 Kasım 2009 Perşembe

Tuzlu Simit


Malzemeler:

125 gr. margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu (dr. oetker susamlı mahlepli aromalı olanlardan kullandım)
2 yumurta (1 tanesinin sarısını ayırın.)
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığınca un

Üzeri için:
Susam, çörekotu, yumurta sarısı

Yapılışı:
İyice yumuşamış margarin el yordamı ile ezilip içerisine sıvıyağ, tuz, şeker, mahlep, kabartma tozu, yoğurt ve yumurtalar eklenip malzemeler biribiri ile özleştirilir. Azar azar un ilavesi ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulup elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp el yordamı ile tezgahta silindir yapılıp iki tanesi bir ucundan birleştirilip birbirine sarılır ve halka yapılıp yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır. Simitlerin üzerine yumurta sarısı sürülür susam çörek otu serpilir. 175 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet bal şeker olsunn:))

Hiç yorum yok: