6 Kasım 2009 Cuma

Damla Çikolatalı Islak Kurabiye


SAM_3713 Aslıcığımın Karyağdı kurabiyelerine benzer bir kurabiye ile karşınızdayım..:) Tek fark içinde damla çikolata var ve çatlak çatlak olduu:))


Malzemeler:
150 ge. tereyağı
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
3 çorba kaşığı kakao
1 çaybardağı damla çikolata
Aldığınca un
Kıvamı bağlamak için çok az sıvıyağ

Islatmak için:
1 çaybardağı su
1 çaybardağı şeker

Üzerine:
Hindistancevizi

Yapılışı
Hamur için verilen malzemeler karıştırılıp yoğrulur. Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır.
170 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Ilık su ile şeker karıştırılıp Fırından çıkan kurabiyeler ılık su ile şeker karışımına daldırılıp çıkarılır ve hindistan cevizine bulanır .
Ilıklaşınca servis edilir..

Afiyet bal şeker olsunn:)

Hiç yorum yok: