6 Kasım 2009 Cuma

Vişne Çiçekleri


Malzemeler:

150 gr. margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 pk. vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığınca un
Arasına:
Vişne reçeli

Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin üzerine pudra şekeri, yumurta, vanilin ve kabartma tozu eklenir. Azar azar un ilavesi ile yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Yoğrulan hamur 10 dakika dinlendirilip merdane ile kurşun kalem kalınlığında açılır. Çiçek Kalıplar ile kesilir. Yağlı kağıt serili Fırın tepsisine sıralanır. 170 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar pişirlir. Fırından çıkıp ılınan kurabiyelerimizin arasına vişne reçeli sürülüp üzerine bir kurabiye kapatılır. Bu şekilde servis tabağına sıralanan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri elenip servis edilir.

Hiç yorum yok: