2 Kasım 2009 Pazartesi

Kavunlu Tavukgöğsü


Malzemeler:

1 lt. süt
125 gr. margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
2 pk. vanilin

Kavun Sos için
Yarım kavun
2 çorba kaşığı nişasta
Yarım çaybardağı su
1 su bardağı şeker Kavun çok tatlı ise yarım bardak şeker
Alt sıra için:
1 pk. kakolu bisküvi

Yapılışı:
Margarin bir tencerede eritilip üzerine un eklenir ve hafif un kokusu gelene dek kavrulur. Soğumaya bırakılır.
Kavunlar minik minik doğranıp bir kenarda bekletilir.
Tatlının konacağı kabın altına bisküviler sıralanır.
Soğuyan un karışımının üzerine şeker ve süt eklenip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra vanilinler ilave edilip bir taşım daha kaynatılır.
Pişen tatlı kaba boşaltılır bir kenara bırakılır.
sos için; su, şeker ve nişasta bir kapta pişrilir üzerine mini doğranış kavunlar da eklenip bir iki karıştırılır ocaktan alınıp ilk sıcaklığı çıkmış tatlının üzerine serilir. Bir gece buzlukta bekletilen tatlımız ertesi günn miss kokusu ile kalpleri cezbetmeye hazırdır:)

Afiyet bal şeker olsun..

Hiç yorum yok: