6 Kasım 2009 Cuma

Mandalinalı Parfe

Merhabalar..:) sonunda taşınma işi bittiii:)))) artık blogcudaki bloğumla eş zamanlı olarak sizlerleyimm bende buradayımm...... :))) parfemi evvelki gün yani salı günüydü sanırım yaptım artık mandalina çıktı malum nezleye karşı yoğun C vitamini alma sezonumuz açıldı ertesi akşam fotoğrafladım çok komik bir şey oldu fotoğraflayacağım sırada elektrikler kesildi :)) bekledik bekledik gelmedi.... Elektrik Arızayı aradık öğrendikki bu gece gelmeyecekmiş yoğun kar yağışından dolayı teller kopmuşşş:)) bende ne yapayım flaşlı telefonumuzla çekim yaptım:)) bekleyemedim çünkü bizimkiler çok heyecanlıydı sabredemediler zaten fotoğraflar fotoğraflamaz tükettiler...:))


Malzemeler:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çay bardağı tozşeker
1 su bardağı mandalina suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
2 pk. vanilin
1 pk. sade kremşenti + 1 su bardağı süt
Mandalina
1 pk. sade petitbeurre bisküvi

Yapılışı:
krem şanti 1 bardak sütle çırpılıp buz dolabına kaldırılır.
Tencereye süt, un, şeker ve mandalina suyu alınıp topakları yok edilir, karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir. Koyulaşmaya başlayınca içine vanilinler ve tereyağı katılır bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
Bisküviler el yordamı ile kırılıp mini parçalar haline getirilir ve krem santinin içine ilave edilir. 4 adet mandalina soyulup mini mini doğranır bisküvili karışıma eklenir. Tüm malzemeler iyice soğumuş olan muhallebiye ilave edilir... Tahta kaşık yardımı ile birbirine yedirilen malzemeler alümintum folyo döşeli kek kalıbına yayılıp buzlukta 1 gece bekletilir. Ertesi gün süslenip dilim dilim servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun.....

2 yorum:

Şehnaz dedi ki...

ellerine sağlık canım...

kalpkurabiye dedi ki...

teşekkür ederim..:) şehnazcımm sağol.