2 Kasım 2009 Pazartesi

Şeftalili Turta


Malzemeler:

3 su bardağı un
2 yumurta
100 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 pk. vanilin
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Muhallebisi için:
Yarım litre süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket gourmet vanilin
1 çorba kaşığı tereyağ
Üzeri İçin:
3 adet şeftali
10 üzüm tanesi
2 kayısı
kavrulmuş fındık içi

Yapılışı:
Tart hamuru için malzemeler karıştırılıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur. Merdane ile kalıp büyüklüğünde açılır. Yağlanmış unlanmış tart kalıbına veya yuvarlak borcama serilen hamurun orta kısmı çatalla delinerek fazla kabarması önlenir. Aksi takdirde muhalebi koyacak yer bulamayabilirsiniz. Hazırlanan hamur 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır.
Muhallebi için süt bir tencereye alınıp içerisine şeker, un, nişasta, krem şanti ve yumurta sarısı eklenir karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başladığında vanilin ve tereyağı ilave edilip bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Pişip de fırından çıkan tart hamuru da soğumaya bırakılır.
Şeftalilerin kabukları soyulup ince ince dilimlenir. Kayısılar dilimlenir.
Soğuyan hamurun üzerine muhallebi serilip üzerine meyveler zevke göre dizilir ve en son kavrulmuş fındık içi serpilip dinlendirilir.
Tercihim bir gün bekledikten sonra servis edilmesi. Dolapta da soğutmadım ben kendi kendine soğudu , ertesi gün servis ettiğimde sonuç mükemmeldi. Misafirler birer servis daha istediler düşünün:) Kardeşimse çok bozuldu bu işe çünkü hiç kalmadı ona:))

Hiç yorum yok: