6 Kasım 2009 Cuma

Çikolata Gülleri


Malzemeler:

150 gr. tereyağ
50 gr. margarin
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un (ben biraz daha ekledim)
1,5 çorba kaşığı kakao
1 pk. vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
Yapılışı:
Tüm hamur malzemeleri yoğrulup yumuşak kıvamlı ancak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurumuz buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
Yarım saat sonra hamur ikiye ayrılıp merdane ile kurşun kalem kalınlığında açılır. Çay bardağı ile kesilir. 5 tane halka uçları birbirine değecek şekilde sıralanır ve dikkatlice katlanır. Katlandıktan sonra ortadan ikiye kesilir ve iki adet gülgonca oluşturulmuş olur:)) Tüm hamura aynı işlem uygulanıp yağlı kağıt serili tepsiye sıralanan kurabiyeler 170 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilip ılınınca servis edilir. :)
Afiyet bal şeker olsunn :) Çikolata tadında günleriniz, gül goncaya benzer gülücükleriniz olsunn:)

2 yorum:

derya dedi ki...

Canım maşallah hızına yetişemiyorum.Hepsi birbi
rinden leziz ellerine sağlık öpüyorum...

kalpkurabiye dedi ki...

derya ablacım teşekkür ederimm taşınma yapıyorjum ondan böyle oluyor ışık hızıyla:)