6 Kasım 2009 Cuma

Fındıklı Güller


hobilerden sonra sıra tabikii mutfaktaa :)) Bunlar pişerken evvelki gün o yeşili örmüştüm:)

Bakalım beğenecekmisiniz. Tarifim dr. oetker şekerli vanilin paketinden..

Malzemeler:
150 gr. margarin
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1 pk. Vanilin
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı toz fındık
Aldığınca un
Yapılışı:
İyice yumuşamış margarinin üzerine şeker, yumurtalar, vanilin, kabartma tozu, toz fındık tarçın eklenip bir güzel karıştırılır. Azar azar un ilavesi ile yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Hamurun üzerine nemli bir bez örtülrek yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
Yarım saat sonra hamurumuz merdane ile açılıp çay bardağı ile kesilir. Beş tane dairecik uçları birbirine değecek şekilde sıralanaıp baştan sona doğru katlanır. Tam rtasından ikiye kesilir böylece iki gülcük oluşmuş olur. Tüm halkalar için aynı işlem tekrarlanıp yağlı kağıt serili tepsiye sıralanan güllerin üzerine biber fındık tanesi kondurulup önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet bal şeker olsun...
Gül kokusu tadında bir haftasonu dilerimm..:)

Hiç yorum yok: