5 Kasım 2009 Perşembe

Sebzeli Köfte



Malzemeler:

500 gr. kıyma
1 soğanın rendesi
Çeyrek demet maydonoz
Yarım çay bardağı pirinç
Tuz, karabiber, kekik

Garnitürü için:
2 patates
1 su bardağı bezelye
Sıvıyağ
2 çorba kaşığı salça
Aldığınca sıcak su

Yapılışı:
Köfte için verilen tüm malzemeler karıştırılıp yoğrulur 20 dakika kadar buzdolabında bekletilir.
Bu esnada patates soyulup tuzlu suda bekletilir ki kararmasınlar:)
Bezelye 1,5 su bardağı suda haşlanır tazeyse veya buzluktan çıktıysa tabii..
20 dakika sonrasında hazırlanan köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler yapılır.
Köfteler hazırlandıktan sonra tencerede sıvıyağ eklenip salça kavrulur. Yarım litre kadar kaynar su eklenip içerisine köfteler ve sebzeler bırakılır tuzu ayarlanıp gerekirse su ilavesi de yapılır pişmeye bırakılır.
Ocaktan almaya yakın biraz kekik ve kızdırılmış tereyağ gezdirip altı kapatılır.

Hiç yorum yok: