6 Kasım 2009 Cuma

Fıstıklı Cezerye


sizlere artık kardeşim dediğim taa kayseriden buralara dostluk köprüleri kurduğum canım aslıcığımın bir tarifini vereceğimm çok beğendim dün bloğunda görünce ben onun kadar güzel yapamasam da tadı çok beğenildi.. Aslıcığıma bu enfess tarif için çok teşekkür ediyorummm


Malzemeler:
500 gr. havuç
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı file antep fıstığı
1 çay kaşığı tarçın(buda benden)
2 adet petit beurre bisküvi (buda benden)
Aldığınca hindistan cevizi

Yapılışı:
Havuçlar soyulup rendelenir ve tencereye alınıp şekeri suyu ilave edilir. Orta ateşte ara ara karıştırılarak pişirilir. Suyunu tamamen çekip macun kıvamına gelince içerisine fıstıkları, tarçını ve iki adet un haline getirilmiş bisküvisi eklenip birbirine yedirilir. Fırın tepsisinin altına hindistan cevizi serpilip malzeme üzerine dökülür ve elle hafif ıslatılıp tepsiye yayılır. İyice soğuduktan sonra dilimlenip üst kısmıda hindistan cevizine bulanır ve servis edilir.
aslıcığıma teşekkürler borç bilinir..

Hiç yorum yok: