5 Kasım 2009 Perşembe

Fıstıklı Şöbiyet


Malzemeler:

1 pk. milföy hamuru (ben pınar marka kullanıyorum çünkü tuzlu gibi olmuyor çok lezzetli)
1 su bardağı antep fıstığı ceviz veya fındıkta olabilir
100 gr. tereyağı

Şerbeti için (soğuk şerbet olacak):
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon
Yapılışı:
Şerbet malzemeleri karıştırılıp kaynatılır soğumaya bırakılır.
Buzluktan çıkıp hafif yumuşayan milföyler dört eşit parçaya bölünür.
Her parçanın içerisine bir çay kaşığı kadar antep fıstığı konulup çaprazından katlanır sonuçta üçgen şekli elde edilir.
Her parçaya aynı işlem uygulanıp yağlanmış tepsiye sıralanan tatlılarımızın üzerine eritilen tereyağı gezdirilir ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçen tatlılarımız soğuk şerbet ile buluşturulur ve 1,5 sat kadar dinlendirilip üzerine fıstık serperek servis edilir..
Konuklarınız hayran kalacak denendi garanti veiyorum:))

Hiç yorum yok: