5 Kasım 2009 Perşembe

Marineli Antrikot ve Patates Püresi


Malzemeler:
500 gr. dana antrikot (iyice dövülmüş olacak)

Marine için:
Yarım litre süt
1 çay kaşığı şeker

Sos İçin:
1 soğanın rendesi
1 tatlı kaşığı ketçap
Tuz,karabiber, eser miktarda kekik, köri..
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Patates Püresi İçin:
3 adet haşlanmış patates
2 su bardağı süt
125 gr. tereyağı
Yapılışı:
Etler kızartılmadan 2 saat evvel dövülerek inceltilip süte yatırılır.
2 saatin sonunda soğanlı sosa bulanarak tavada çok az miktarda sıvıyağda kısık ateşte yavaş yavaş kızartılır.
Bu esnada püre için patatesler ezilir veya robottan geçirilir. Ben son zamanlarda yaygın olarak kullanılan plastik ezicilerden kullandım. Tereyağ ocakta eritilir. içine patates eklenir yağ ile patatesler birbiriyle özleştirilir. Süt ilave edilip sürekli tahta kepçe ile bastırarak birbirine karıştırılıp kenara alınır.
Kızaran etlerimiz servis tabağına alınır kenarına püresi ve domatesler eklenip miss gibi servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun..

Hiç yorum yok: