6 Kasım 2009 Cuma

Kıymalı Çıtırlar


Malzemeler:
10 yaprak milföy hamuru
100 gr. kıyma
1 soğan
1 adet sivri biber
tuz, karabiber

Üzeri için:
1 yumurta
1 çay kaşığı pekmez
Susam, çörekotu

Yapılışı:
Kıyma içi için; soğanlar yemeklik doğranır az tuz ile sıvıyağda pembeleştirilir. Üzerine kıyma ve sivri biber ilave idilip tuzu karabiberi de eklenerek kavrulur. Bir kenara alınıp soğutulur.
Milföy yapraklarına pay edilir. Milföy yaprakları geniş tarafından ikiye katlanıp kenarları sıkıştırılır.
Üzerlerine çırpılmış yumurtanın içine 1 çay kaşığı pekmez ilave edilip sürülür ve susam çörek otu kaplanır. Bıçakla milföylerin üst kısmına çentik atılır ve 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Afiyet bal şeker olsun...

Hiç yorum yok: