1 kg. yufka
150 gr. tereyağ
1 su bardağı süt
2 yumurta
İç malzemesi
300 gr. kıyma
2 patetesin rendesi
1 soğan
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Öncelikle iç malzemesi için patatesler rendelenip suyu kıbrıs köfteye konacakmış gibi iyice sıkılır. Soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağda pembeleştirilir. Üzerine kıyma alınıp kavrulur kıyma suyunu çekince patatesler ilave edilip biraz daha kavrulur tuzu karabiberi de ayarlanıp ocaktan alınır.
Yufkaların arasına sürülmek için tereyağ eritilip soğutulur, süt ve yumurtalar ilave edilip çırpılır.
Yağlanmış tepsiye yilk yufka konup yağlı karışımdan sürülür yufkanın etekleri tepsiden sarkacak bu arada:) Üzerine bir yufka daha konulup yağlı karışımdan sürülüp kıymalı patetesli içten serpiştirlir yufkalar bitene kadar işlem tekrarlanıp son yufkada serildikten sonra alt tabandaki yufkalrın etekleri üzerine kapatılır ve kalan yağlı karışım üzerlerine gezdirlip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
Fırından çıkınca üzerine sofra örtüsü serilip örtülür ki üzeri kurumasın:) Ilınınca da dilimlenip servis edilir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder