5 Kasım 2009 Perşembe

Milföy Yuvası


Malzemeler:

1 pk. milföy hamuru (ben pınar marka kullanıyorum çünkü tuzlu gibi olmuyor çok lezzetli)
1 su bardağı antep fıstığı ceviz veya fındıkta olabilir
100 gr. tereyağı

Şerbeti için (soğuk şerbet olacak):
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon

Yapılışı:
Şerbet malzemeleri karıştırılıp kaynatılır soğumaya bırakılır.
Buzluktan çıkıp hafif yumuşayan milföyler merdane ile biraz inceltilir şekli bozmamaya özen gösterilir.
İnceltilen milföylerin üzerine fıstıklar serilip ince ince ve hafif sıkı olacak şekilde dürülür ve parmak kalınlığı kesilir.
Her parçaya aynı işlem uygulanıp yağlanmış tepsiye sıralanan tatlılarımızın üzerine eritilen tereyağı gezdirilir ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçen tatlılarımız soğuk şerbet ile buluşturulur ve 1,5 saat kadar dinlendirilip üzerine fıstık serperek servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun..
Çok pratik ve kolay ama baklavadan bir farkı yok şiddetle önerilenler listesinde:)

Hiç yorum yok: