Malzemeler:
2 bağ karalahana
Haşlamak için sıcak su
Dolma İçi:
300 gr. kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 tutam maydonoz (ben çok seviyorum içinde:)
Tuz, karabiber, kimyon, kekik(eser miktarda)
Sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yapılışı:
Dolma içi için verilen malzemeler karıştırılıp iç harç elde edilir.
Lahanalar sıcak suda diri kalacak şekilde haşlanıp süzülür
Her parçanın içerisine bir miktar iç konup sarılır. Tencereye düzgünce dizilir. Sarma işlemi bittikten sonra 1 çay bardağı suda eritilen 1 tatlı kaşığı salça dolmaların üzerine gezdirilip tencere ocağa alınır dolmaların üzerine ço az sıvıyağ gezdirilip tuzuna bakılır ve pişmeye bırakılır.
1 yorum:
AAAAAAAAhhh harikalar ötesiii
Yorum Gönder