Malzemeler:
1 pk. makarna
Tuz,
Kaynar Su
Sos için:
50 gr. tereyağ
3 domates
1 tatlı kaşığı kekik (ben Gümüşhane Dağlarında toplanmış miss kekik kullandımm)
1 çay kaşığı çeşni
Tuz, kırmızı toz biber
Yapılışı:
Kaynar suda makarna tuz ilave edilerek haşlanıp süzülür.
Sos için tencereye alınan tereyağında soğan rendesi, domates rendesi ve ketçap çok az tuz ilavesi ile kavrulur. İçerisine kekik, çeşni ve kırmızı toz biber eklenip tuz kontrolü yapıldıktan sonra domatesler içini çekene kadar pişirlir en son makarna da ilave edilerek sos makarna buluşması ve kaynaşması sağlanır...
Afiyetle servis edilir..
Afiyet bal şeker olsuunn..
Kekik kokulu günler dilerimm..
2 yorum:
resim mükemmel eminim lezzetide harikadır..ellerine sağlık canım...
teşekkür edrim sevgili şehnaz.. sevgiler..
Yorum Gönder