Malzemeler:
300 gr. kuşbaşı dana eti
500 gr. bezelye (Taze)
2 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı salça
Sıvıyağ
Tuz, karabiber ve benim vazgeçilmezz aromam KÖRİ...
Yapılışı:
Tazecik bezelyeler ayıklanıp güzelce yıkanır.
Tencereye etler alınıp yağsız ve tuzsuz kendi kendine sotelenmeye bırakılır. Rengi dönüp suyunu salıp çeken etlerin üzerine yemeklik doğranmış soğanlar, tuz,karabiber, köri ve sıvıyağ eklenir soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça eklenir ve Bezelyeler ilave edilir biraz daha tuz katıp bezelyelerin rengi dönene kadar kavrulur. Kavrulan sebzelerin üzerine yeteri miktarda kaynar su eklenip tadı tuzu ayarlandıktan sonra pişmeye bırakılır...
Afiyetle miss gibi yenir.. Yanına bir pirinç pilavı yakışır doğrusu birde ayran offf hadi mutfağa .....
Afiyet bal şeker olsuunn:))))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder