29 Ekim 2009 Perşembe

Ali Paşa Pilavı


Çok güzel ve bilindik bir lezzet aslında ama adı Ali Paşa Pilavı işte:)))


Malzemeler:

Pilav için:
3 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı arpa şehriye
100 gr. tereyağ
Tuz
Aldığınca sıcak su

Köftesi için:
300 gr. kıyma
Yarım demet maydonoz
1 yumurta
Tuz, karabiber, kırmızı biber, köri, kekik

Yapılışı:
Öncelikle köfte malzemeleri karıştırılıp yoğrulur. Elde edilen köfte hamuru misket büyüklüğünde top top yapılıp buzdolabında 20 dakika dinlendirilir.
Bu arada pirinçler derin bir kapta üzerlerini geçecek kadar ılık suda tuz ve limon suyu ilave edilerek ıslatılır.
Buzdolabından çıkan köfteler çok az sıvıyağda kızartılır.
Pilav için tencereye tereyağ alınıp eritilir iyice kızmadan şehriyeler ilave edilip tuz eklenerek kavrulur. Kavrulup rengi dönen şehriyelerin üzerine yıkanmış pirinçler ilave edilir. Çok az kavrulduktan sonra sıcak su ile buluşturulur. Pilavın suyu ayarlandıktan sonra kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır. Pişipte demlenen pilav servis tabağına alınır kaşıkla ortası çukur yapılır ve kızaran köfteler ortasına konur. Miss gibi servis edilir..
Afiyet bal şeker olsuunn:)))

Hiç yorum yok: