30 Ekim 2009 Cuma

Kayısı Düğmeli Kek


Tuhaf bir ismi oldu ama olsuunn:) Kayısılar pişince düğme gibi kaldı üzerinde.. Günaydıınnnnnn herkese mutlu hafta sonları diliyorumm:)))) Mis gibi kekimle karşınızdayımm:) Gece yaptım ama fotoğrfalamak için sabahı bekledim:) Balkonumuzdan güzel bir görüntü oldu hani:) Ne dersiniz:)


Malzemeler:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı kayısılı meyve suyu
1 pk. dr. oetker gourmet vanilin
1 pk. kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un

Üzeri için:
Kayısı

Yapılışı:
Yumurtalar ve şeker mikserle 5 dk. kadar çırpılır. Süt ve meyve suyu eklenip devam edilir. Yağ eklenir biraz daha çırpılıp kabartma tozu, vanilin ve karbonat eklenir.
Azar azar un ilavesi ile akışkan kek kıvamı oluşturulup Yağlanmış, unlanmış kalıba dökülür.
Üzeri kayısılarla süslenip 175 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Pişerken kayısılar nasıl düğme oluyor izlenir:) ve kekin ismi tuhaf geldiyse eğer bu manzara karşısında kalpkurabiye ye hak verilir..:))

Fırından çıkan kek soğuyunca üzerine pudra şekeri elenip dilim dilim servis edilir:)

Afiyet bal şeker olsuunn:)

Hiç yorum yok: